Meme Estetiği

Göğüs estetiği ameliyatları hastaların estetik kaygılarını gidermek için yapılabileceği gibi hastalık ve çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelen göğüs kayıpları olması halinde de göğüs estetiği ameliyatı yapılabilmektedir.

Google Haberlere Abone ol

Kadın vücudundaki en önemli görsel kısımlardan olan göğüsler, görünüşü ve dolayısıyla da kendinize olan güveninizi etkileyen bir faktördür. Pek çok kadın göğüslerinin büyüklüğünden ve biçiminden memnun değildir. Bunun sonucu olarak da göğüs estetiği ameliyatlarına başvurmaktadırlar.

Göğüs estetiği ameliyatları hastaların estetik kaygılarını gidermek için yapılabileceği gibi hastalık ve çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelen göğüs kayıpları olması halinde de göğüs estetiği ameliyatı yapılabilmektedir.

GÖĞÜS ESTETİĞİ AMELİYATLARI

Estetik kaygıları ve hastalıklardan dolayı yaptırılan göğüs estetiği ameliyatları “jinekomasti”, ”meme büyütme”, “meme dikleştirme” ve “meme küçültme” ameliyatlarıdır.

JİNEKOMASTİ

Erkek göğsünde meme bezi bulunmasına jinekomasti denir. Kısacası erkek meme dokusunda görülen büyüme anlamına gelmektedir. Bu durum çok yüksek oranda yapısaldır yani fizikseldir herhangi bir sağlık sorunu değildir, estetik bir problemdir.

Jinekomasti ameliyatlarında çoğunlukla genel anestezi uygulanmaktadır ve bu operasyonlarda göğüsün kendi yapısı bozulmadan işlem tamamlanabilmektedir. Operasyon sırasında göğüste bulunan fazla yağ doku çıkarılmaktadır.

MEME BÜYÜTME

Estetik kaygıların giderilmesi için yapılan göğüs büyütme ameliyatlarında hastaların göğüslerinin küçük veya azda olsa sarkıklığından şikâyetçi oldukları göğüslerini arzuladıkları boyutlara gelmesini amaçlayan operasyondur.

Meme büyütme ameliyatları iki farklı operasyonla yapılabilmektedir. Bu operasyonlar arasında en çok tercih edileni protez ile yapılan operasyondur. Bu operasyon sürecinde göğüsün belirli ve uygun görülen yerlerinden silikon protezler için göğüste cepler açılır. Operasyona başlanmadan önce de genel anestezi uygulanmaktadır. Diğer bir yöntem olan yağ enjeksiyonu operasyonunda da eğer hastanın vücut yapısında yeterli yağ dokusu bulunuyorsa ağ dokunun bulunduğu yerden liposuction yöntemiyle alınan yağ doku kök hücre bakımından zenginleştirildikten sonra göğüs içerisine enjekte edilmektedir.

GÖĞÜS DİKLEŞTİRME

Göğüslerin ilerleyen yaşlardan dolayı ve hem yapısal hem de doğum sonrası süreçte oluşan sarkmaları gidermek için yapılan bu operasyonlar genel anestezi uygulanarak yapılmaktadır. Ameliyatta duruma göre vücut yağ dokuları kullanılarak veya göğüsse yerleştirilen bir silikon vasıtasıyla gerçekleştirilir.

GÖĞÜS KÜÇÜLTME

Göğüs küçültme ameliyatları öncesi gerekli tıbbi tetkiklerin yapılması gerekmektedir. Genel anestezi uygulanarak yapılan bir operasyon olan göğüs küçültme ameliyatı ortalama 3 saat sürmektedir. Ameliyat sürecinde açılan kesiler deri altında kalan ve eriyebilen dikişlerle kapatılmaktadır.

GÖĞÜS ESTETİĞİ AMELİYATLARINDAN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Göğüs estetiği ameliyatları kadınların ameliyattan sonra en memnun oldukları plastik cerrahi ameliyatlarının başındadır ancak yapılacak estetik operasyonun sonucunda hastanın görünümünün büyük oranda değişmesine sebep olmaktadır. Bunun sonucunda da hastanın olumlu veya olumsuz psikolojisini etkilemesi kaçınılmazdır. Bu sebepten dolayı göğüs estetiği ameliyatı olacak kişilerin öncelikle ne istediklerini çok iyi bilmeleri ve olacak sonuca karşı gerçekçi olmaları gerekmektedir.

Göğüs estetiği denilince insanların aklına gelen ilk şey göğüs büyütme operasyonları oluyor ancak dikkat edilmesi ve incelenmesi gereken göğüsün dokusudur. Sarkıklığı, boyutu veya olası diğer problemleri anlaşıldıktan sonra, hangi şekilde sürecin ilerleyeceğini doktorunuzla belirlemelisiniz ve buna göre göğüs estetiği ameliyatı yaptırmalısınız.

GÖĞÜS ESTETİĞİ AMELİYATLARINDAN SONRA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Ameliyat sonrası birkaç gün dinlenilmesi çok önemlidir. Operasyondan sonra oluşacak olan morarmaları ve şişmeleri önlemek için özel bir sutyen (genel olarak sporcu sutyeni) kullanılmalıdır. Üçüncü günden sonra hastalar normal hayatlarına dönebilmektedir ancak kendilerini ilk hafta çok fazla yormamalıdırlar. Spor aktivitelerine de 4. Haftada sonra rahatça başlayabilirler. İyileşme süreci boyunca doktorlarına yaşadıklarını söylemekten çekinmemeli ve kontrollere gitmelidirler.

Kaynak: https://www.dryuceldemir.com/

İLANDIR.