İstanbul'daki piknik alanında kene görüldü

Kene ısırması vakaları Haziran ve Temmuz aylarında artıyor. İzmit'ten İstanbul'a ziyarete gelen Ünal Ailesi'nin oğullarına Göktürk Piknik Alanı'nda kene yapıştığı öğrenilerek hastaneye götürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul, Göktürk'teki piknik alanına giden Ünal ailesi, 4 yaşındaki oğulları üzerinde kene olduğunu fark ederek hastaneye gitti. Doktorlar keneyi çıkarttı. Aynı piknik alanında 3 gün önce de bir başka vatandaşın vücuduna kene yapıştığı öğrenildi. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Abdulkadir Yıldırım, kene ısırması vakalarının Haziran ve Temmuz aylarında arttığını vurguladı.

Gittikleri piknik alanı için konuşan Nurşen Ünal, “Damadım, kızım ve torunum bize geldi ve hava almak için piknik alanına gittik. 15 lira vererek alana giriş yaptık ve kapıda ilaçlama yapıldığına dair bir yazı gördük. Biz de inandık ve alanda rahat bir şekilde piknik yaptık. Dönüş yolunda ise, kızım Poyraz'ı temizlemek isterken keneyi fark etti ve haliyle çok korktuk. Hemen hastaneye gittik ve çok şükür kene çıkartıldı. Torunum şu an iyi. Biz de kendimizi kontrol ettik ama biz de bir şey çıkmadı” dedi.

'GÖZLEM ALTINDA TUTULMAK ÖNEMLİ'

Uzmanlar, kene ısırma vakalarında ağrı, yanma ve kaşıntı başlayacağını ama bazı durumlarda hiçbir belirti olmayacağını belirterek her piknik sonrası vatandaşların kendilerini konrol etmelerini tavsiye ediyor. Uzmanlar her kenenin ölümcül bir sonuç vermeyeceğini fakat net sonucun 1-7 gün içerisinde öğrenilebileceğini beliriyor ve olaydan sonra sürekli gözlem altında tutulmanın önemli olduğunu ifade ediyor.

Sözcü Gazetesi'nden Sibel Gülersöyler'in haberine göre Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Abdulkadir Yıldırım, kene ısırması vakalarında, piknikçilerin 1. risk grubunda yer aldığını belirterek, kene ısırması vakalarının Haziran ve Temmuz aylarında arttığını söyledi.

'HAZİRAN-TEMMUZ AYLARINDA EN ÜST SEVİYEYE ÇIKIYOR'

Abdulkadir Yıldırım, kenelerin hayvanlara zarar vermediğini ancak insanlar için öldürücü olabileceğini söyledi. Yıldırım kene ısırmalarının virüs ateş, halsizlik, iştahsızlık, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma, ishale neden olduğunu belirtti.

Türkiye'de ilk kez 2002 yılında görülen hastalık, her yıl Mart-Kasım ayları arasında görülüyor ve Haziran-Temmuz aylarında en üst seviyeye çıkıyor.