Samsun'da 782 korona vakası

Samsun Valisi Osman Kaymak açıkladı: İlde bugüne kadar 782 hastada pozitif vaka tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol

Mehmet Rebii Özdemir

SAMSUN - Samsun'da bugüne kadar 782 korona virüsü vakası görüldüğünü açıklayan Vali Osman Kaymak, kendisinin de test yaptırdığını ve sonucun negatif çıktığını söyledi. Vali Kaymak, "İlk günden bugüne kadar Samsun’da 782 vaka pozitif çıktı. Bunların 631’i iyileşen hastamız. 20 yurttaşımızın ise yoğun bakımda tedavileri sürerken 6 yurttaşımızın entübe şeklinde tedavileri devam ediyor. An itibariyle totalde hastanelerimizde 151 Covid-19 vakamız var" dedi.

'REHAVETE KAPILMAMAMIZ GEREKLİ'

Samsun’da bu gidişattan daha da iyi sonuçlar elde etmek için kesinlikle rehavete kapılmamak gerektiğini belirten Kaymak, "An itibari ile Samsun'da inişteyiz. Tabii ki tamamen sıfır noktasına geldiğimiz vurgusu yapılmamalı. İlimizde yurttaşlarımızın alınması gereken tedbirler konusunda maksimum hassasiyeti göstermelerini istirham ediyorum. Her zaman ifade ettiğimiz gibi tedbirlere uyulması zorunluluktur. Elbette ki maske ciddi bir sıkıntı. Biz ilimizde on işçi veya daha fazlasını çalıştıran tüm kurum ya da kurumlarımıza maske dağıtımında bulunduk. İlimizdeki kamu kurum ve kurumlarımızda herhangi bir maske sıkıntısı yoktur. Yurttaşlarımızın da maske alımına ulaşma hususunda bir şikâyet veya sıkıntısı yok. Şu bir gerçek ki sosyal mesafe ve maskeyle biz bu işin üstesinden geleceğiz" diye konuştu.

'UCUZ ATLATTIK BULAŞMASINA RAMAK KALMIŞTI'

İl genelinde sahada çalışmalarında yer alan ve birlikte çalıştıkları arkadaşlarında da pozitif vakaların görüldüğünü ifade eden Vali Kaymak, "Sahada görevlere katıldığım için ben de risk almamak adına Covid-19 testini yaptırdım. Bir ay öncesiydi sanırım Havza ilçemizde ben de denetlemelere katılmıştım. Ertesi gün bizimle birlikte denetlemeye katılan bir emniyet müdürümüzün testi pozitif çıktı. Ben de aynı yerde onlarla beraberdim. İyi ki filyasyon ekipleri biz talep etmeden bulaşma riskine karşı bize de test yaptılar. Denetleme yaptığımız gün ben maskeliydim ve sosyal mesafe kuralına uyarak korundum. Denetleme gününde eğer maskem olmasaydı emniyet müdürüne yakın olsaydım kuşkusuz bize de bulaşabilirdi" dedi.

Etiketler vali Samsun virüs korona