'Sağlıkta şiddet yasasının çıkması için kaç kere ölmemiz lazım?'

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Hastanesi'nde bir doktorun saldırıya uğramasını protesto eden sağlıkçılar "Sağlıkta şiddet yasasının çıkması için kaç kere ölmemiz lazım?" sözleriyle Bakan Koca’ya seslendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlıkta şiddetin hedefi bu kez Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Hastanesi acil servisinde çalışan bir doktor oldu. Bir hasta yakını tarafından darp edilen ve yüz kemiklerinde çok sayıda kırık meydana gelen doktor yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Sağlıkta şiddete 'dur' demek için İstanbul Tabip Odası (İTO), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Hekim Birliği Sendikası, Türk Sağlık Sen, Tabip Sen, Hekim Sen, Sağlık Sen ve Hekimlik Hukuksal Dayanışma Derneği saldırının meydana geldiği Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Hastanesi ana girişi önünde ortak basın açıklaması yaptı.

“Yaşamak Yaşatmak İstiyoruz”, “Şiddet Varsa Biz Yokuz” ve “Beyaz Kod” yazılı pankart taşıyarak saldırıyı protesto eden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Hastanesi emekçileri “Sağlıkta şiddet yasasının çıkması için kaç kere ölmemiz lazım?” sözleriyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslendi.

Eyleme İTO Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Saffet Ercan ve Dr. Cegerğun Polat katıldı. Eylemde konuşma yapan Dr. Saffet Ercan, "Yine bir şiddet olayı nedeniyle toplandık maalesef, toplanmaya da devam edeceğiz gibi görünüyor. Bu şiddetin normalleşmesine izin vermememiz gerekiyor. Sağlık sistemi insanları yaşatmak üzerine kurulmuştur. Sağlık çalışanları kendi hayatlarından endişe eder hale geldi. Bugün hekimler yurt dışına gidiyor diyerek eleştirenler oluyor ve bunu çok rencide edecek el hareketi ile yapanlar oluyor" dedi.