Şah-mat: Satrançta 4 madalya

Çekya'nın başkenti Prag’da düzenlenen 2024 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda Türkiye, 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda, genç millilerden Usta Adayı (Candidate Master-CM) Ali Poyraz Uzdemir 10 Yaş Genel Kategori’de Avrupa Şampiyonu oldu.

12 Yaş Kızlar Kategorisi’nde Zeynep Duru Şahin 2’nci, Senem Gül Başsarı 3’üncü oldu. 16 Yaş Kızlar Kategorisi’nde Kadın Usta Adayı (Woman Candidate Master-WCM) Elif Zeren Yıldız da 3’üncülüğü kazandı.

Şampiyonada, 8 Yaş Genel Kategorisi’nde Meriç Zeynel Aker 4’üncü, Ömer Taha Dede 5’inci ve 16 Yaş Kızlar Kategorisi’nde WCM Ceren Tırpan 5’inci oldu.

DHA'nın haberine göre Prag’da 21 Ağustos’ta başlayan şampiyonada, Türkiye’yi 34 sporcu temsil etti. 47 ülkeden, 191’i ünvanlı olmak üzere bin 238 sporcunun 9 tur boyunca hamle yaptığı şampiyona, heyecanlı maçlara sahne oldu.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, “Satrançta Türk yıldızları Avrupa’da rüzgâr gibi esiyor. Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası’nda ülkemize madalya kazandırarak büyük bir gurur yaşatan gençlerimizi kutluyorum. Bu turnuvada derece yapan kızlarımızın başarısı da çok etkileyici. Gelecek onlarla daha parlak olacak. Türkiye satranç ülkesi oldu. 1 milyon 300 bini aşkın lisanslı sporcumuzla şu anda ülkenin en fazla lisanslı sporcusuna sahibiz. Toplam 253 ünvanlı sporcumuz var" dedi.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)