Şahan Gökbakar'dan faiz kararına tepki: Direkt sıfır yapsanıza faizi

Şahan Gökbakar, sosyal medya hesabından Merkez Bankası’nın faiz kararına tepki gösterdi: "Madem piyasaları, kurları önemseyen yok, yapın kafadan 0 faiz. Hadi anam faiz maiz yok bizde deyin" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar, Merkez Bankası'nın faiz kararına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Esprili bir dille faizin sıfır yapılmasını öneren Gökbakar, sonra da "Bu bir tavsiye değildir" dedi.

Gökbakar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Direkt sıfır yapsanıza faizi… Niye böyle tek tek… Madem piyasaları, kurları falan önemseyen yok, yapın kafadan 0 faiz. Hadi anam faiz maiz yok bizde deyin… Artık o zaman baronlar, lobiler, dış güçler, kıskanan eden vs. onlar düşünsün… Not: Bu bir tavsiye değildir.”

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın dolarla ilgili yaptığı açıklamasında kullandığı, "Doların değeri ile ilgili Japonya bir mukayese yapıyor mu? Japonya 114 yen olan dolar kurunu göstererek kendi ekonomisini değerlendiriyor mu? Nasıl başarısız bir ekonomiyiz diyerek kendi ekonomilerini değerlendiriyor mu? Bu ülkede faizle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” ifadelerinin ardından da ‘ironik’ bir paylaşımda bulunan Gökbakar, Japon Yen’i üzerinden örnek vererek, 1 doların 30 yıldır 113-114 yen şeklinde seyir ettiğini vurgulayarak Türkiye ile kıyasladı.

Gökbakar paylaşımında, "Japon Yen'i 1992 yılından beri 1$= 113-114Yen şeklinde seyir ediyor. Yani 30 yıldır aynı seviyede. Japonya dünyada 3'üncü büyük ekonomi. Japonya'da asgari ücret aylık 1500$,bizde 260$. Yani TL olarak 16.440lira, bizde 2825lira. Japonya yanlış örnek oldu. Venezuela denenebilir” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini 100 baz puan indirerek, yüzde 15’e çekti. Karar sonrası dövizdeki yükseliş hızlanırken, karar öncesi 10,54’e kadar gerileyen dolar, 10,97’ye kadar yükseldi, euro ise rekor tazeledi.