Sahnede taç söken eski 'güzellik kraliçesi' gözaltında

Sri Lanka'nın popüler güzellik yarışması Mrs. Sri Lanka'da yaşanan taç krizi yargıya taşındı. Kazanan adayın tacını söken eski 'güzellik kraliçesi' gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sri Lanka'da düzenlenen güzellik yarışmasında 2019 yılının kazananı olan Caroline Jurie'nin, bu seneki 'güzellik kraliçesi' Pushpika De Silva'nın tacını sahnede kafasından sökmesine ilişkin tartışma sürüyor. Sri Lanka polisi, Jurie'yi gözaltına aldı.

Jurie, kazanan adaylara ödüllerini takdim etmek için çıktığı sahnede, "Evlenmiş ve boşanmış olan kadınların katılımını engelleyen bir kural var" diyerek tacı ikinci olan adaya vereceğini söylemişti. Silva'nın başındaki tacı tutan tokaları tek tek söken Jurie, tacı ikinci adaya vermişti. Sri Lanka'da son derece popüler olan yarışmada yaşanan bu olay tepki çekerken, Silva yaralandığını iddia ederek dava açacağını açıklamıştı.

Gelinen noktada, Jurie ve Chula Padmendra isimli bir model 'basit yaralama' suçlamasıyla gözaltına alındı. Polis sözcüsü Ajith Rohana, ikilinin kefaletle serbest bırakıldığını ve 19 Nisan'da mahkemeye çıkarılacaklarını açıkladı. Olayla ilgili olarak yarışmanın organizatörünün de sorgulandığı belirtildi.

Canlı yayında tacı sökülen Silva kulise gitmiş, ardından düzenlediği basın toplantısında hakarete uğradığını söyleyerek dava açacağını belirtmişti. Silva, eşinden henüz boşanmadığını ve yarışmanın kurallarını ihlal etmediğini vurgulayıp, "Bugün Sri Lanka'da benim gibi zorlanan çok sayıda bekar anne var. Bu tacı, çocuklarını yalnız yetiştirmekte zorlanan o bekar annelere adıyorum" demişti.

Yarışmanın organizatörleri de, tacı Silva'ya iade edip özür dilemişti. Yarışmanın Ulusal Direktörü Chandimal Jayasinghe de, BBC'ye demecinde "Bu bizim için çok utanç vericiydi" demişti. (DIŞ HABERLER)