Sahte içkiden 8 kişi daha öldü

Sahte içkiden ölenlerin sayısı artıyor. Bugün İzmir ve İstanbul'da 8 kişinin vefat etmesiyle yedi ilde sahte içkiden ölümlerin sayısı 43'e yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye genelinde 9 Ekim gününden bu yana sahte içkiden ölenlerin sayısı artıyor.  Bugün İstanbul'da 6, İzmir'de ise 2 kişi daha sahte içkiden zehirlenme sonucu vefat etti. İstanbul'da ölü sayısı 7'ye İzmir'de ise 18'e yükseldi.

 Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde de sahte içkiden zehirlendiği belirlenen bir kişi hastanede tedavi altına alındı. 

İstanbul, İzmir, Mersin, Aydın, Muğla, Kırıkkale ve Trabzon'da toplam ölü sayısı 43'e yükseldi.

1 Kasım'dan itibaren etil alkol satışlarının yasaklanacak olması nedeniyle piyasaya çok miktarda etil alkol adı altında metil alkol sürüldü. Etil alkol satanların da malzemeler elinde kalmasın diye satışı hızlandırdığı tahmin ediliyor.

EGM: 7 KİŞİ TUTUKLANDI

Ölümler üzerine açıklama yapan Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), toplam 58 kişinin gözaltına alındığını ve 7’sinin tutuklandığını duyurdu.

EGM dün yapılan aramalarda 10 bin 505 litre etil alkol, bin 550 adet boş bidon, bin adet kapak, 3 adet içki üretim makinası ve çok sayıda sahte etil alkol etiketi bulunduğunu, 5-11 Ekim arasında da 16 bin 737 litre etil alkol, 3 bin 253 litre ile 2 bin 495 şişe sahte alkollü içkiye el konulduğunu açıkladı. (AA)

Etiketler sahte içki