Sakarya'da makarna fabrikasında patlama: 1 ölü, 6'sı ağır 30 yaralı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde OBA Makarna fabrikasında patlama meydana geldi. Patlama ve sonrasında çıkan yangında 6'sı ağır 30 kişi yaralandı, 1 kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sakarya'nın Hendek ilçesindeki Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlama ve sonrasında yangına müdahalme sırasında 6'sı ağır 30 kişi yaralandı, 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren bir makarna fabrikasında, henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından fabrikada yangın çıktı.

AA'nın haberine göre yaralılar sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere kaldırıldı.

İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sürüyor.

Oba Makarna sahibi Alpslan Özgüçlü, Halk TV'ye yaptığı açıklamada "Fabrikada 7-24 mesai var. Ben de bilgi almaya çalışıyorum. İlk uçakla Sakarya'ya gidiyorum" dedi. 

Sakarya Hendek'teki makarna fabrikasındaki patlamaya ilişkin, açıklama yapan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, "İlk belirlemelere göre patlamanın çatı katında olduğu tespit edildi. Ekipler şu anda olay yerinde. Yaralı arkadaşlar var içeride. İnşallah en kısa süre içinde yangını, kontrol altına alıp en az hasarla atlatmaya çalışıyoruz. Patlamanın sebebine ilişkin henüz bir bilgi yok yangın devam etiği için tespitleri yapamıyoruz" dedi.

 'ENTÜBE DURUMUNDALAR'

Sakarya'daki patlamaya ilişkin konuşan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, "Toplam 57 işçi 2 de mutfak görevlisi olmak üzere 59 çalışan olduğu bilgisi var. Çalışanların bir kısmının patlamanın olduğu yerde olduğu söyleniyor. İlk belirlemelere göre patlama değirmen bölümünde oldu. 21 yaralı var 2'sinin durumu ağır entübe durumundalar" ifadelerini kullandı.

1 ÖLÜ 30 YARALI

İlerleyen saatlerde Sakarya Valiliği enkazda 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, yaralı sayısının 30'a yükseldiğini duyurdu: "Bugün ilimiz Hendek ilçesinde bir fabrikada meydana gelen patlamada şu ana kadar 30 kişi yaralanmış olup; bunlardan 6 vatandaşımız ağır yaralanmış ve ağır yaralılardan 2’si de entübe edilmiştir. Ayrıca soğutma çalışmaları esnasında 3 İtfaiye Erimiz de hafif yaralanmış ve hastanede ayakta tedavi edilmiştir. Yaralıların sağlık durumu yakından takip edilmekte olup, 5 yaralı vatandaşımız taburcu edilmiştir. Patlama sonrası soğutma çalışmaları devam etmekte ve herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek adına fabrika çevresinde gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Ayrıca meydana gelen patlama sonrası yapılan soğutma çalışmaları esnasında bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmış olup, Fabrika yetkililerince fabrika içerisinde herhangi bir vatandaşımızın/çalışanın bulunmadığı beyan edilmiştir. Kamuoyunun Bilgisine Sunulur."

YARALILARDAN BİRİ 12 YAŞINDAKİ ÇOCUK 

Sağlık Bakan Yardımcısı Halim Özçevik ise "Rakam biraz yükseldi. Yaralılarımızdan 5'i taburcu edilmiş durumda. Yaralılardan 3'ü itfaiye erimiz. Taburcu edilenlerden biri itfaiye erimiz. Yaralılarımızdan ikisi entübe. Biri daha iyi şartlarda olması ve hastane yoğunluğu da düşünülerek İstanbul'a nakledildi. İstanbul'a nakledilen hastamızın genel durumu kritik. Biri de Kocaeli Şehir Hastanesi'nde entübe olarak takip edilmekte" diye konuştu.

Özçevik, yaralılardan birinin 12 yaşındaki çocuk olduğu bilgisini paylaşarak "Babasıyla iş yerine geldiği için, babasıyla orada bulunduğu için yaralı olduğunu tespit ettik. Genel durumu iyi. Şu anki bilgiler bu şekilde. İstanbul'a giden hastamız büyük ihtimalle operasyona alınacak çünkü durumu kritik" ifadelerini kullandı.

ÖLEN İŞÇİ 27 YAŞINDAKİ MESUT SİMAY

Patlamada hayatını kaybeden işçinin 27 yaşındaki Mesut Simay olduğu belirlendi. 

DHA'nın aktardığına göre patlamanın ardından ailesi tüm hastaneleri dolaşmasına rağmen Mesut Simay'ı bulamadı.

Fabrikanın 5'inci katında merdivenlerde bulunduktan sonra otopsi merkezine götürülen erkek cesedinin teşhisi için aile otopsi merkezine çağrıldı. Ailenin teşhisi sonrası ölen kişinin Mesut Simay olduğu belirlendi.

Kimliğin kesin teşhisi için adli tıp kurumunda DNA incelemesi yapılacağı öğrenildi. 

 

(ANADOLU AJANSI)

Etiketler sakarya fabrika patlama