'Şakirpaşa Havalimanı kapatılmasın, kaynaklar çarçur edilmesin'

Adana Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılacağı iddialarına karşı eylem yapan Adanalılar adına konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Kamu kaynaklarını çarçur etmeyin" çağrısı yaptı.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin'de yapımı süren ve kısa süre sonra açılışı yapılacak olan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın uçuşlara başlamasının ardından Adana Şakirpaşa Havalimanı'nın yolcu uçuşuna kapatılacağına dair iddialar üzerine CHP'li belediye başkanları ile milletvekillerinin de aralarında olduğu Adanalılar havalimanı önünde eylem yaptı.

DHA'da yer alan habere göre, Adana Şakirpaşa Havalimanı önünde düzenlenen eyleme Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, il başkanı ve ilçe örgütleri başkanlarının yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. 

'DEPREMDE YARDIMLAR BURADAN GİTTİ'

Eylemde konuşan Zeydan Karalar, CHP'li belediye başkanları ve milletvekilleri dışında havalimanının kapanmasına karşı kimsenin açıklama yapmadığını belirterek, "Geçtiğimiz yıllarda, aylarda defalarca açıklama yapıp, havaalanının önemini belirttik. Depremde çok kısa sürede afetzedelere buradan yardım gitti. Bu havaalanından yardımları taşıdık. Trabzon ve Rize'nin toplam nüfusu 1,2 milyon. Adana'da 3 milyon insan yaşıyor. Mersin de keza öyle. Hatay'a, Kahramanmaraş’a, Osmaniye'ye hizmet eden stratejik bir havaalanı. Yaklaşık 10 milyon insana hizmet eden bir yer, burası.

'KAYNAKLAR ÇARÇUR EDİLMESİN'

Memleketin kaynakları çarçur edilmesin. Buranın pistleri uzatılsaydı, çok uzun yıllar daha devam edebilirdi. Ama başka havaalanına 350-500 milyon Euro harcanmasına gerek yoktu. Ülkenin kaynaklarının nasıl harcandığının da göstergesi bu. Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Adana Havaalanı kapanmayacak' dedi. Ben de inanıyorum ki kapanmayacak. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesi buydu" dedi. 

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)