Salda'da 'millet bahçesi' çalışmaları hız kazandı: 5 Haziran'da açılacak mı?

Daha önce de tartışmalı 'millet bahçesi' projesi ile gündeme gelen Salda Gölü'nde çalışmalar hız kazandı. Salda Gölü Koruma Derneği davası süren bahçenin 5 Haziran'da açılacağı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

Cihan Başakçıoğlu

İZMİR - Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan ve kumsalıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Salda Gölü geçtiğimiz yıl kirlilik tehlikesi ile gündeme gelmişti. NASA'nın Mars'taki bir krater ile benzer jeolojik yapıya sahip olduğunu açıkladığı Salda Gölü'nde tartışmalı olan 'millet bahçesi' projesi son süreçte hız kazandı.

Alanda bulunan halk plajı mevkiinde iş makineleri ile çalışmaların yapıldığı görülürken, davası hâlâ devam eden projenin hızla bitirilmeye çalışıldığı öğrenildi. Söz konusu durum tepkilere neden olurken, Salda Gölü Koruma Derneği açıklamada bulundu.

5 HAZİRAN'DA AÇILACAĞI İDDİA EDİLDİ

Dernek tarafından yapılan açıklamada bölgeden fotoğraflar paylaşılarak, "Devlet müteahhit el ele! Davası sürmekte olan Salda Gölü Millet Bahçesi Projesi hızla bitirilmeye çalışılıyor. Salda Gölü, halk plajında devletin kepçesi, kamyonu, greyderi ile çalışmalara hız verilmiş durumda. Millet bahçesi 5 Haziran 2021 tarihinde partili Cumhur Başkanı tarafından açılacakmış. Burdur Valisi her gün Yeşilova'da. Çalışma sahasında polis ve jandarma bekliyor. Fotoğraf çekimi engelleniyor" denildi.

Konu ile ilgili yetkililerden herhangi bir açıklama ise henüz gelmedi.

MİLLET BAHÇESİ'NE KARŞI İMZA KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTI

Öte yandan Salda Gölü Koruma Derneği, üzerinde millet bahçesi inşaatı süren Salda Gölü için başlattığı kampanya da sürüyor. Daha önce gölün dünya standartlarında korunması ve UNESCO listesine girmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Burdur Valiliği’ne iki ayrı dilekçe verdiğini duyuran dernek, Salda'nın gelecek nesillere taşınması ve ‘UNESCO Dünya Doğal Mirası’ listesine alınması için başlatılan kampanyaya destek çağrısında bulunmuştu.

Etiketler salda gölü burdur