Saldırıya uğrayan Danimarka Başbakanı Frederiksen: Tam olarak kendimde değilim

Danimarka Başbakanı Frederiksen, uğradığı fiziksel saldırıdan dört gün sonra yaptığı açıklamada, "Birinin sahip olduğunuz son fiziksel sınırı aşması çok korkutucuydu" dedi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, 7 Haziran'da başkent Kopenhag'da uğradığı saldırının ardından bir televizyon kanalına demeç verdi. Frederiksen, yaptığı açıklamada, hem fiziksel hem zihinsel olarak hâlâ iyileşmekte olduğunu söyledi.

AA'nın aktardığına göre, Frederiksen, saldırıya dair bir televizyon kanalına verdiği demeçte, "Birinin sahip olduğunuz son fiziksel sınırı aşması çok korkutucuydu. Bunda biraz şok ve şaşkınlık var. Tam olarak kendimde değilim" ifadelerini kullandı. Uğradığı saldırının ardından hem fiziksel hem de zihinsel olarak halen iyileşmekte olduğunu vurgulayan Başbakan Frederiksen, ofisinden çalışmaya devam edeceğini kaydetti.

'SALDIRI, MUHTEMELEN BAŞKE BİRÇOK ŞEYİN DE BİRİKİMİYDİ

Frederiksen, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ardından sosyal medyada uzun süre tehditler aldığına işaret ederek, "(Saldırı) Muhtemelen başka birçok şeyin de birikimiydi" diye konuştu. Birey olarak kendisinin yanı sıra başbakanlık sıfatına da saldırı yapıldığını kaydeden Frederiksen, bu saldırının herkese karşı işlenmiş olduğu yorumunu yaptı.

Frederiksen, "Başbakanın endişe duymadan bisikletle işe gidebileceği bir Danimarka'yı tercih ederim. Ben özümde Mette'yim ama ülkenin başbakanıyım. Dolayısıyla (başbakanlık) polis gibi saldırmamanız gereken bir kurum" ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

Danimarka Başbakanlık Ofisi, Başbakan Mette Frederiksen'in başkent Kopenhag'daki Kultorvet Meydanı'nda bir kişinin saldırısına uğradığını açıklamıştı. Açıklamada, saldırganın gözaltına alındığı bilgisi verilmişti. Frederiksen'in saldırı nedeniyle boyun travması yaşadığı ve saldırı karşısında şok içinde olduğu aktarılan açıklamada, şüphelinin nasıl saldırdığı ve Başbakan'ın yaralanıp yaralanmadığı konusunda bilgi verilmemişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)