Saldırıya uğrayan TIR şoförü: Ateş ediyorlardı, mahsur kalanlar var

Suriye'de Türkiye destekli grupların yönettiği bölgede saldırıya uğramasının ardından geri dönmeyi başaran şoförlerden biri, bazı TIR şoförlerinin yaralandığını bazılarının ise alıkonulduğunu söyledi.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Suriye'de, Türkiye'nin desteklediği silahlı güçlerin denetiminde olan bölgelerde düzenlenen protestolarda, Türkiye'den gelen TIR'lara saldırılar yapıldı.   

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşebileceğine dair açıklamaları nedeniyle başladığı öne sürülen protestolarda Afrîn, Mare, El-Bab, Azez, El Rai ve İdlip'de Türk bayrakları yakıldı, Türkiye’den giden araçlara ve TIR'lara saldırılar düzenlendi. Bölgede silahlı çatışmalar da yaşandığı öne sürüldü. Türkiye bölgeye takviye güç gönderdi.   

Bölgede saldırıya uğrayan TIR şoförlerinden biri Gazete Duvar'a yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Şoför, bölgede düzenlenen saldırılarda bazı şoförlerin yaralandığını bazılarının ise alıkonulduğunu söyledi. 

'SİLAHLA ATEŞ EDİYORLARDI'

İsmini vermek istemeyen TIR şoförü şunları kaydetti: "Ben öğlen saatlerinde yola çıktım. TIR şoförüyüm Suriye'de nakliye işi yapıyorum. Olay El-Bab civarında başladı. Silahla ateş ediyorlardı. Çatışma olunca taşlar atılmaya başlayınca biz hemen U dönüşü alıp Türkiye'ye doğru geri kaçtık. Orada mahsur kalan arkadaşlarımız vardı. Türk askeri bizi bu tarafa doğru aldı. Gümrükten bağlantımız kesildi ama gümrüğe gelen yaralı arkadaşlarımız vardı yüzü gözü kan içinde olanlar. 2 tane şoförü ben gördüm yaralıydı. Biz ondan sonra bu olayların ardından oradan uzaklaştık."