Salgının psikolojik, sosyal ve ekonomik etkilerini fotoğrafladılar
Bornova Belediyesi’nin hobi ve beceri kurslarında fotoğrafçılık eğitimi alan farklı kursiyerler, korona virüsü salgınının psikolojik, sosyal ve ekonomik etkilerini fotoğrafladı. Online ortamda düzenlenen sergi ile ilgili yapılan açıklamada, “Pandemi Sürecinde Hayatlarımız” çalışmasının salgın sürecinde içeriden ve dışarıdan görsel yansımalardan oluştuğu ifade edildi.
İZMİR – Türkiye ve dünyada korona virüsü salgını sürerken, Bornova Belediyesi’nin düzenlediği hobi ve beceri kurslarında “fotoğrafçılık” eğitimi alan farklı meslek ve yaş grubundan kursiyerler, salgın sürecinde yaşadıkları psikolojik, sosyal ve ekonomik etkileri fotoğrafladı. Salgın sebebiyle sınırlanmış hayatların “içeriden” ve “dışarıdan” görsel yansımalarından oluşan “Pandemi Sürecinde Hayatlarımız” başlıklı çalışma yine salgın nedeniyle online olarak sergilenmeye başladı.
Sergi ile ilgili yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
“Bir yıl boyunca hayatımızda köklü etkilere yol açan pandemi sürecini Bornova Belediyesi Hobi ve Beceri Edindirme Kurs Merkezi'nin online devam eden Fotoğraf kursları katılımcıları yaşadıkları psikolojik, sosyal ve ekonomik etkileri fotoğraflıyor. Covid-19 virüsünden korunmak amacıyla farklı biçimlerde de olsa sınırlanmış hayatlarımızın 'içeriden' ve 'dışarıdan' görsel yansımalarından oluşturulan “Pandemi Sürecinde Hayatlarımız” çalışmasına halleri, duyguları, anları, normalleşmeyi, doğayı fark ederek, kendilerine daha içeriden bakmayı deneyerek, bugünlerin görsel yansımasını fotoğrafladılar ve deneyimlerini online olarak sizlere sergiliyorlar.”
‘PANDEMİ SÜRECİNDE HAYAT DAHA ÇOK DİJİTALLEŞTİ'
Serginin yürütücülüğünü üstlenen ve aynı zamanda kursta eğitmen olan fotoğraf sanatçısı Mert Çakır, pandemi süreci sayesinde hayatın büyük oranda dijitalleştiğini ve sanat aktivitelerinin bu sürece daha kolay uyum sağladığını söyledi. Çakır, yeni normal süreçte özellikle sanat ve fotoğraf alanındaki adaptasyonu daha ileri bir noktaya taşımak, daha farklı formlarla hayata temas eden alanlardan yeni sergi birimleri ile deneysel yöntemlerle daha akılda kalıcı ve güçlü ifade edebilen bir hale getirmek istediklerini dile getirdi.
Sergi için üretimde bulunan kursiyerlerin isimleri şöyle;
Bircan Dindar, Deniz (Muzaffer) Şimşek, Doğukan Erkol, Ece Düzgün Ersöz, Ege (Sezgin) Güler, Gülseren Özbey, İrem Derebaşı, Fikriye Bütün, İsmail Hakkı Bütün, Melahat Aygür, Öznur Sarayhanoğlu, Virda Döner, Gözde Durmuş.
Online ortamda yapılan sergiye ise buradan ulaşılabilir.