Salmonella bakterisi mutfağa da girdi: Temizlense de çıkmıyor...
New Brunswick'teki Rutgers Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, baharat kaplarının, kullandıktan sonra en çok kirlenen mutfak malzemesi olduğunu buldu. Bu kutularda Salmonella bakterisi tehlikesi var.
DUVAR - Çikolata üreticisi Ferrero'nun Kinder Sürpriz ve diğer ürünlerinde ortaya çıkan Salmonella bakterisi nedeniyle 12 farklı ülkeden binlerce kişiye Salmonella bakterisi bulaştığı belirlendi.
2 7
Hastalık, en fazla 16 yaşından küçük çocukları etkiledi. Bunların yarıya yakını hastaneye kaldırıldı.
Haber Global'in aktardığına göre; son yapılan araştırmalara göre, uzun süre boyunca baharat kutularında koyulan baharatlar farkında olmadan yemeğe attığınızda bakteri yuvasına dönüşüyor.
New Jersey, New Brunswick'teki Rutgers Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, baharat kaplarının, kullandıktan sonra en çok kirlenen mutfak malzemesi olduğunu buldu. Bir deneyde, bir kişi yemek pişirirken kullandıktan sonra baharat kaplarının neredeyse yarısının bakterilerin yerleştiği bulundu.