Şamil Tayyar, Cemal Enginyurt'la aynı görüşte: Çoğunlukla içerideki maskeli dostlar

AK Parti eski Milletvekili Şamil Tayyar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği iddialarını gündeme taşıyan Demokrat Parti (DP) Milletvekili Cemal Enginyurt'u savundu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, dün sosyal medya hesabından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiğini öne sürdü.

Paylaşımında Enginyurt, "Bugün Borsa İstanbul, sebepsiz düşmedi. Belli ki 5'li çete kavgası var. Mehmet Şimşek istifa etti. Pazartesi ülke yangın yeri" dedi.

'SENARYOLAR DOĞRU DEĞİLDİR'

Enginyurt'un bu paylaşımı sonrası 'istifa' iddialarını yalanlayan Şimşek ise, "Anlaşılan yapılan resmi açıklamalar yetmemiş, bir de buradan yazayım! İstifa etmedim. Dolaşıma koyulan senaryolar doğru değildir" ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Şimşek'in istifa ettiğine dair iddialara ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) da yaptığı açıklamada, asılsız istifa haberi üzerinden borsa yatırımcısını yanlış yönlendiren ve zarara uğramalarına sebep olan sosyal medya hesaplarıyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.

'ÇOĞUNLUKLA İÇERİDEKİ MASKELİ DOSTLAR'

Söz konusu gelişmeler sonrası sosyal medya hesabından Enginyurt'u savunan AK Parti eski Milletvekili Şamil Tayyar ise, "Maalesef. 'Şimşek istifa etti' yalanıyla piyasaları manipüle edenleri besleyenler, çoğunlukla içerideki maskeli dostlar. Bunların çift ajandası, bir resmi bir gayriresmi görüşü vardır. Daha tehlikeli olanı, bu samimiyetsiz tutumun giderek yaygınlaşması, geçer akçe olmasıdır. İtirazlarını açıkça ifade etmezler, arkadan dolanarak puan almaya çalışırlar. Sinsidirler. Şimşek bakanın, ekonomideki zorlukların yanısıra aşması gereken bir problem de budur" dedi.

'İSİMLERİ OLANLARI DA MAHKEMEYE ÇAĞIRACAKSINIZ'

Öte yandan SPK'nin açıklamalarına sosyal medya hesabından yanıt veren Enginyurt da, "Hakkımda suç duyurusunda bulunan SPK, Ünsal Ban, Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Zehra Taşkesenlioğlu, Korkmaz Karaca, Serkan Taranoğlu ve bilumum isimleri olanları da mahkemeye çağıracaksınız. Halka arzlarda dönenleri, yasak verilip 1 haftaya kalkanları, taban olan hisseleri konuşacağız" ifadelerini kullandı.

(SOSYAL MEDYA)