Şamil Tayyar'dan Destici'ye: Bu kararla Cumhurbaşkanımız da vatan haini mi oldu?

AK Partili Şamil Tayyar, Kredi kartlarından yıllık 750 TL vergi alınmasına ilişkin teklif Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan talimatıyla ertelenmesinin ardından Destici'ye nefret söylemini hatırlattı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Savunma Sanayi Fonu için limiti 100 bin liradan fazla olan kredi kartlarından 750 lira kesinti yapılmasını eleştirenlere "100 bin lira limiti olup 750 lira kredi kartı aidatı vermeyen DEM’i, Yunanistan’ı, Ermenistan’ı savunur" diyerek nefret söyleminde bulunan BBP lideri Mustafa Destici'ye "Bu kararla Cumhurbaşkanımız da mı vatan haini, Yunan, Ermeni ya da başka bir şey oldu?" şeklinde göndermede bulundu.

Kredi kartlarından yıllık 750 TL vergi alınmasına ilişkin teklif Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan talimatıyla ertelenmişti. 

Şamil Tayyar, yaptığı paylaşımda teknokratların hazırladığı vergi paketlerinin, toplum üzerindeki etkilerini hesaplayamayacaklarına dikkat çekerek, "O paket, toplumu nasıl bir araya getireceğini veya böleceğini düşünmeden hazırlandı. İşte bu noktada devreye siyasetçi girer, çünkü hesap verecek olan odur" dedi.

Özellikle kredi kartı limitinin 100 bin TL’yi aşması durumunda uygulanması planlanan 750 TL’lik kesintiyle ilgili tepkilerin Cumhurbaşkanı tarafından göğüslendiğini ifade eden Tayyar, "Bu paket geri çekildi, 750 TL’lik ödeme tamamen kaldırıldı. Aklıselim bunu gerektirirdi, en doğru adım buydu" sözlerine yer verdi.

 

 

 

 

(SOSYAL MEDYA)