Şampiyon olan Çağdaş Bodrum, Süper Lig’de kalıcı olmak istiyor

20 ay önce kurulan Çağdaş Bodrum Spor, Basketbol Süper Ligi'ni şampiyon olarak tamamladı. Çağdaş Bodrum Spor Basketbol Kulübü Başkanı Çağlar, hedeflerinin Süper Lig'de kalıcı olmak olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Selçuk Arslan

BODRUM - Bodrum'da kurulan basketbol ve voleybol takımları şampiyonluklarını ilan etti. 20 ay önce kurulan Çağdaş Bodrum Spor, Basketbol Süper Ligi'ni şampiyon olarak tamamladı. Geçtiğimiz hafta şampiyonluğunu ilan eden Çağdaş Bodrum Spor, bugün basın çalışanlarıyla bir araya gelerek sezonu ve Süper Lig, hedeflerini değerlendirdi.

Çağdaş Bodrum Spor Basketbol Kulübü Başkanı Dağlarca Çağlar, "Taraftarımızla ve Bodrum halkıyla hep beraber bu başarıyı gerçekleştirdik. Bizim için müthiş bir başarı. Türk basketbolunun son 35-40 yılına baktığımızda, bu kadar hızlı bir yükselişi hiç görmedim" dedi.

'AVRUPA KUPASI OYNAMAK HEP HAYALİMİZ'

Bodrum’u ve Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmek istediklerini belirten Çağlar, "Biz 20 ay önce bu yola başladık ve kulübümüzü kurduk. 20 ayda geldiğimiz noktanın gerçekten takdir edilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Bunu tek başımıza değil, Bodrumlularla yaptık. Bu anlamda Bodrum için gurur verici. Amacımız, Süper Lig'de kalıcı olup, Bodrum halkına Süper Lig heyecanını yaşatmak. Altyapıyı çok önemsiyoruz. Altyapı bu işin sürdürülebilir olmasında bence en önemli taşlardan biri. Avrupa kupası oynamak hep hayalimiz. Hemen olur, olmaz bilmiyorum ama bunu istiyoruz. Olduğu noktada müthiş bir heyecan yaşatacağımıza eminim. Avrupa takımlarını Bodrum'da misafir etmek o Avrupa şehirlerine gidip Bodrum'u temsil etmek ayrı bir gurur olacaktır. Bodrum'da salon sıkıntımız var. Biz ligde bu salonda devam etmek istiyoruz" dedi. 

ENDER ASLAN İLK ŞAMPİYONLUĞUNU KAZANDI

Çağdaş Bodrum Spor Başantrenörülüğünü Ender Aslan yapıyor. Koç olarak ilk şampiyonluğunu kazanan Aslan, "Başkanımızın ve yönetimimizin çok ciddi bir yatırımı vardı. Türk basketbolu için çok önemli bir yatırımdı. Bodrum'un Süper Lig'e yakışacağını da düşünüyorum. Bunun mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bodrum’a yakışır bir takım kuracaklarını belirten Arslan, "Burada hep beraber ilk idmanımızda ben ne istediğimi, oyuncularımın da benden ne bekleyebileceğini anlattım. Onların arasından geldiğim için çoğunu tanıyorum. Önümüzdeki sezon keyifli olacak. Büyük takımlar, tecrübeli oyuncular Bodrum seyircisi önüne çıkacak. Burayı çok ciddi, zor bir deplasman haline getirmek istiyoruz. Ben oyuncuyken de iddialı bir insandım ve o anlamda burayı zorlu bir deplasman haline getirip güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Bodrum'un gurur duyacağı bir takım yaratacağımızı düşünüyorum" dedi.

'BODRUM TAKIMI SAHİPLENDİ'

Takım kaptanı Erkan Veyseloğlu da "20 ayda buralara gelmiş olmak gerçekten çok kolay değil. Bu sezon ve geçen sezon beklentinin bu olduğunu bilmekle beraber kağıt üstünde ne kadar güçlü olsanız da sahada verdiğiniz mücadeleyle başarıya ulaşabiliyorsunuz. Burada çok büyük bir emek harcandı. Bodrum'un da takımı sahiplenmesi bizim için çok değerliydi. Mücadele şimdi başlıyor. Şimdiki hedef Süper Lig'de kalıcı olmak" şeklinde konuştu.