İptal edilen Şampiyonlar Ligi kurası yeniden çekildi

Şampiyonlar Ligi son 16 turu kura çekimi, Manchester United'ın önce kendi grubundaki Villareal ile eşleşmesi sonra Atletico Madrid'in rakibi çekilirken pota geri eklenmemesi nedeniyle tekrar edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Şampiyonlar Ligi'nde iptal edilen son 16 turu kura çekimi yeniden gerçekleştirildi. İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilen kura çekiminde yeni eşleşmeler şöyle oldu:

PSG-Real Madrid

Salzburg-Bayern Münih

Sporting Lizbon-Manchester City

Benfica-Ajax

Chelsea-Lille

Atletico Madrid-Manchester United

Villarreal-Juventus

Inter-Liverpool

NE OLMUŞTU?

Villarreal'in eşleşebileceği takımların olduğu kura potuna yanlışlıkla Manchester United eklendi. İki takım kura çekiminde birbiri ile eşleşti ancak aynı grupta yer aldıkları için bu kura gerçekleşemedi. Sonrasında pot bir kez daha karıştırıldı ve Villarreal'in rakibi bir diğer İngiliz ekibi Manchester City oldu.

Atletico Madrid'in rakiplerinin belirleneceği kura çekimi ise eşleşme olasılığı olan ekiplerden Manchester United pota geri atılmadan önce yapıldı. Potların son haliyle yapılan kura çekiminde Manchester United, Paris Saint Germain ile; Atletico Madrid ise Bayern Münih ile eşleşti.

Yapılan itirazı değerlendiren UEFA, kura çekiminin tekrarlanmasına karar vermişti.

İptal edilen son 16 turu eşleşmeleri şu şekildeydi:

Real Madrid-Benfica

Manchester City-Villareal

Bayern Münih-Atletico Madrid

Liverpool-Salzburg

Ajax-İnter

Juventus-Sporting Lizbon

Lille-Chelsea

PSG-Manchester United 

Son 16 turunda ilk maçlar 15-16 ve 22-23 Şubat, rövanş müsabakaları ise 8-9 Mart ve 15-16 Mart tarihlerinde oynanacak. (HABER MERKEZİ)