Samsun'da Cumhuriyet yürüyüşüne 'Muharrem İnce yasağı' iddiası

Samsun'un Bafra ilçesinde bu akşam yapılacak olan Cumhuriyet yürüyüşünün Kaymakam Cevdet Ertürkmen tarafından Muharrem İnce’nin katılacağı gerekçesiyle iptal ettiği iddia edildi.

Samsun Kaymakamı Cevdet Ertürkmen
Google Haberlere Abone ol

SAMSUN - Bafra Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından ilçede her yıl düzenlenen Cumhuriyet yürüyüşü bu yıl iptal edildi. Dernek, yaptığı açıklamada 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yürüyüşünü, "Cumhuriyet yürüyüşümüzü elimizde olmadan gelişen şartlar sebebiyle iptal etmek zorunda kaldık" ifadeleriyle duyurdu.

Ancak Memleket Partisi Samsun İl Başkanı Recep Kılıç, yürüyüşü Kaymakam Cevdet Ertürkmen'in Genel Başkan Muharrem İnce'nin katılacak olması nedeniyle iptal ettiğini ileri sürdü.

‘KAYMAKAM ÜSTTEN EMİR ALMADAN BUNA KARAR VEREMEZ’

İl Başkanı Kılıç, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin ilk olarak Tekkeköy ve Bafra'da partisinin ilçe binalarının açılışını yapacağını, yürüyüşün gerçekleşeceği saatlerde ilçede esnaf ziyareti olduğunu söyledi.

Muharrem İnce'nin başka bir mahallede yapılacak olan kutlamalara katılacağını belirten Kılıç, "Dernek görevlileri bizi de davet ettiler. Dernek başkanıyla görüştük ve esnaf ziyareti yaparken yürüyüşe katılan vatandaşları selamlaması konusunda anlaştık. Genel başkanımızın bu konudan bilgisi dahi yok. Kaymakam, Sayın İnce'nin yürüyüşe katılacağını duymuş ve dernek başkanı ile görüşerek yürüyüşü iptal ettiğini söylemiş. Genel başkanımız katılacak diye yürüyüşü iptal ediyor. Dernek başkanı, beni arayarak yaşananları anlattı ve yürüyüşün iptal edildiğini söyledi. Kaymakam Bey, üstten emir almadan buna tek başına karar veremez" dedi. (DUVAR)