Samsun'da ekmeğin gramajı düştü fiyatı aynı kaldı

Samsun’da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Fırıncılar Odası tarafından yapılan toplantıdan sonra ekmeğe zam çıktı. 230 gram ekmeğin 200 grama düşürülerek yine 2 liradan satılacağı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

SAMSUN - Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüb Güler ve Fırıncılar Odası Şube Başkanı Yılmaz Yiğit, bir araya gelerek artan maliyetler ve artan dolar karşısında zor durumda kalan fırıncıların durumlarını konuştu. Toplantı sonunda fırıncıların zor durumda kaldığını açıklayan başkanlar, kentte 2 liraya satılan 230 gram olan ekmeğin 200 grama düşürüldüğünü ve aynı fiyattan satılacağını açıkladı.

‘EKMEK YAPAMAYACAK DURUMDAYIZ’

Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, artan maliyetlere ve un tedariki konusunda yaşanan sıkıntılar ile artan döviz kurlarına dikkat çekerek, "Bu bizi çok zor ve çaresiz duruma düşürdü. Dört ay önce 230 gram ekmeği 2 TL yaptık. Ama şu anda un alıp ekmek yapamayacak dereceye geldik. Mayanın kolisini 90 liradan alıyorduk bugün 150 liraya alıyoruz. Zor bir dönemden geçiyoruz. Dört aylık süreçte hammadde artışı yüzde 120. Buğdayın yüzde 80’ini ithal ediyoruz. Fırıncımız ekmek üretiyor ama evine ekmek götüremeyecek duruma geldi. Şuan ekmek yapamayacak duruma geldik" diye konuştu. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Şube Başkanı Güler ise unun çuvalının 100 liralardan 300 liraya çıktığını vurgulayarak, "Un maliyetleri arttıkça, ekmeğe zam yapmak zorunda kalıyoruz. Un fiyatlarını indirin biz de ekmek fiyatlarını düşürelim" ifadelerini kullandı. (DUVAR)

 

Etiketler Samsun ekmek zammı