Samsung fabrikasında grev 4'üncü haftasında: Hindistan polisi 600 kişiyi gözaltına aldı

Hindistan polisi, 600 Samsung işçisi ve sendika üyesini 'kamuda rahatsızlık yarattığı' gerekçesiyle gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar dört düğün salonunda tutuluyor.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletinde bulunan Samsung Electronics fabrikasındaki işçilerin başlattığı grev 4'üncü haftasına girerken, Hindistan polisi, sokak protestosu düzenledikleri gerekçesiyle bugün 600 işçi ve sendika üyesini gözaltına aldı. 

Güney Kore merkezli firmanın ev aletleri fabrikasında çalışan 1000'i aşkın işçi, Chennai kenti yakınlarındaki fabrikaya yakın bir noktada bir çadır kurarak 9 Eylül'de iş bırakma eylemine gitmişti. Ücretlerinin artırılmasını ve sendikalarının tanınmasını isteyen işçiler, daha önce de 'izinsiz eylem' planladıkları gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

GÖZALTINA ALINANLAR DÜĞÜN SALONLARINDA TUTULUYOR

Reuters haber ajansının aktardığına göre, eyalet emniyet müdürlüğünden Charles Sam Rajadurai, Samsung çalışanları ile protestolara öncülük eden CITU sendikasına bağlı işçilerin, gösteri yürüyüşlerinin 'kamuda rahatsızlık yarattığı' gerekçesiyle gözaltına alındığını söyledi. Rajadurai, gözaltına alınanların dört düğün salonunda tutulduğunu belirtti.

Samsung'dan daha önce yapılan açıklamada, grev yapan işçilerin işlerini kaybetme riski ile karşı karşıya olduğu savunulurken, şirket ayrıca tam zamanlı üretim işçilerinin aylık ücret ortalamasının bölgede benzer işlerde istihdam edilen kişilerin maaşının neredeyse iki katı olduğunu iddia ediyor. Şirket, meseleyi çözmek için işçilerle temas ve görüşme halinde olmaya açık olduklarını da söylüyor. Ayda ortalama 25 bin rupi (300 dolar) kazanan işçiler ise üç yıl içinde 36 bin rupilik maaş artışı talebinde bulunuyor. 

(REUTERS)