Samsung işçilerinden süresiz grev kararı: 'Zaferden eminiz'

Güney Kore'de Samsung işçilerini temsil eden Ulusal Samsung Elektronik Sendikası'nın açıklamasında, "Eninde sonunda diz çöküp müzakere masasına gelecekler. Zaferden eminiz" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Kore merkezli Samsung firmasındaki sendikalı çalışanlar, yan haklar ve maaşta iyileştirme talebiyle başlattıkları 3 günlük grevlerini 'süresiz' uzatma kararı aldı. Yonhap'ın haberine göre, Ulusal Samsung Elektronik Sendikası (NSEU) tarafından yapılan açıklamada, 8 Temmuz'da başlayan grev boyunca şirketin çalışanlarla herhangi bir diyaloğa girmediği belirtildi. 

AA'nın aktardığına göre açıklamada, normalde grevin 5 güne uzatılacağı ancak Samsung tarafından sorunun çözümüne ilişkin bir girişim olmadığı için planın değiştirildiği ifade edildi. Maaş, ek ikramiye ve izin sistemi gibi konularda iyileştirme talebiyle başlatılan grevin 'süresiz' uzatıldığı aktarılan açıklamada, şirket müzakere masasına gelene kadar greve devam edileceği bildirildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Eninde sonunda diz çöküp müzakere masasına gelecekler. Zaferden eminiz."

Samsung tarafından yapılan açıklamada da greve rağmen üretimde herhangi aksama olmadığı belirtildi. Ancak sendika, 'üretimde açık bir kesinti olduğunu' ve grev ne kadar uzun sürerse 'yönetimin de daha fazla zarar göreceğini' belirtti.

6 BİNİ AŞKIN KİŞİ KATILDI

Güney Kore'de 8 Temmuz'da, Samsung'un 13 Haziran'da başlayan ve yaklaşık 2 hafta süren görüşmelerde çalışanların isteklerini kabul etmemesi üzerine NSEU grev kararı almıştı. Samsung çalışanları, 3 günlük grevi başlatmak üzere şirketin Hwaseong bölgesindeki tesisinin girişinde protesto düzenlemiş, ilk gündeki gösteriye 6 bin 540 kişi katılmıştı.

30 bin üyeye sahip NSEU'nun, Samsung'un 125 bin kişilik iş gücünün yüzde 24'ünü oluşturduğu belirtiliyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)