Samsunspor tesislerini kaldırmak isteyen başkana tepki

Samsunspor tesislerinin de içinde yer aldığı sahil şeridindeki tüm tesislerin kaldırılacağını açıklayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e istifa çağrısı yapıldı.

Sahil şeridinde yer alan Samsunspor tesisleri
Google Haberlere Abone ol

SAMSUN – AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsunspor tesislerinin de içinde bulunduğu sahil şeridindeki spor tesislerinin kaldırılacağını açıkladı. Batıpark içinde bulunan Samsunspor tesislerinin kıyı alanında olduğunu söyleyen başkana tepki gösteren Samsunlular kıyı alanındaki parkı yıkıp terminal yaptırdığını belirterek sosyal medyada istifaya çağırdı.

Başkanın kaldırılacağını söylediği spor tesisleri arasında 2017 Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için yapılan Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu, Bowling Salonu, Buz Pateni Salonu, İlkadım Okçuluk Tesisi’nin yanı sıra golf sahası da bulunuyor.

CHP'Lİ ÜYELER GÜNDEME GETİRDİ

Temmuz ayı meclis toplantısında CHP Meclis Üyesi Hasan İpek, Başkan Demir'in sözlerini hatırlatarak, "Samsunspor tesislerinin 10 yıllığına verilmesi konusunda, meclis kararı gerekir demiştiniz. Bununla ilgili meclise gelirse kabul ederiz dedik. Teklifi meclise getirecek misiniz? "diye sordu. 

Mustafa Demir

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Batıpark alanı içinde yapılacak olan alt yapı tesisi ilgili bir teklif getirmeyeceklerini söyledi. Samsunspor'un kullandığı tesisin, protokolle 10 yıllığına verildiğini belirten başkan, "Batıpark'taki olay, okçuluk binasının arkasında, Gençlik ve Spor'dan ilave yer alındı, genel başkan yardımcımız ve milletvekillerimizin desteğiyle beraber tahsis edildi. Buraya bir proje hazırlarken, daha sonra dernek bu alandaki projeyi büyütmek istedi ve bize geldi. ‘Belediyenin uhdesinde bir alan verir misiniz?’ diye sordular. Biz Batıpark'ta böyle bir şey düşünmüyoruz.  Bizim dönemimizde olsa, o spor alanlarını oraya uygun görmezdik. Niye? Batıpark 1 milyon 350 bin insanın kullanım alanı. Burası kıyı alanı. Çevrili ve kapalı alanları buralara kullandırtmamak lazım. İşin doğrusu bu” diye konuştu.  

‘PARK KIYI ALANINDA’

Başkan Demir, Samsunspor yöneticileri ile yapılan görüşmeyi de anlatarak, "Batıpark kıyı alanı. Lokal ve kapalı alanlar için oraların kullanılmaması lazım. İşin doğası bu. Ama Samsunspor Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yeri alınca daha önce yapılan okçuluk binasının arkasında olunca Yüksel Yıldırım ve diğer yöneticiler gelerek, buraya altyapı tesisi kuracaklarını söyledi. Geçici süre de olsa razı olduklarını söylediler. Ne kadar süre istediklerini sorduğumuzda ise üç yıllığına anlaştık. Bunu encümen kararı ile verebiliyoruz. İnşaata başladıktan sonra daha uzun süreli bir kullanım hakkı istediler. Dört yıl da sözlü olarak mutabakata vardık. Daha sonra belediyeye ait olan yerle alakalı değil de Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın olan bu tür yerlerde tüm Türkiye’de bir yıllık yer tahsisi yapılıyor. Kulüp daha sonra ‘Bize bir yıllık veriyorlar’ gibi kamuoyunu da yanlış yönlendirecek şeyler söyledi. Bakanlık tüm tesislerini yıllık tahsis eder. Geçen genel kurulda da net bir şekilde ifade ettim" dedi. Samsunspor'a her dönem yardım ettiklerini belirten Demir, "Birilerinin siyasi amaçlarla hedef almalarına prim vermeyiz, gereğini de anında yaparız. Bir belediye başkanı ve yönetimi, şehrin kulübünün yanında olmaz mı? Bunun aksini düşünmek sakat beyinlerin ürünü. Biz futbol kulüplerinin yararlanacağı kapsamlı bir tesis yapacağız, sahildeki tüm spor tesislerini kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA İSTİFA ÇAĞRISI YAPILDI

Başkan Mustafa Demir'in açıklamaları kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Kullanıcılar, Mustafa Demir'e kıyı alanındaki parkı yıkıp terminal yaptığını söyleyerek tepki gösterdi. Demir'i istifaya davet eden mesajlar Twitter'da TT oldu. (DUVAR)