Sancar: Biz direnmeyi biliriz, her türlü hukuksuzluğa karşı da sözümüz var

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kobanê Davası'na ilişkin "Bu dava HDP’yi hedef almakla sınırlı bir dava değildir. Biz direnmeyi biliriz, her türlü hukuksuzluğa karşı da sözümüz var" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar Sincan’da görülen Kobanê Davası’na katıldı. Duruşmayı DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Tunahan Elmas, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, DEVA Partisi Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Şahin, CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre ve CHP Ankara İl Başkanlığı takip etti.

Dava öncesi açıklama yapan Sancar, Kobanê Davası’nda bir “düşman hukuku” uygulandığını söyledi, “Adil yargılamadan geçtik burada yapılan tek şey acil yargılamadır. Adaletin gerekleri değil, iktidarın ihtiyaçları esas alınıyor” dedi.

Son zamanlarda davayı hızlandırmaya yönelik kararların arttığını, savunma hakkının yok sayıldığını söyleyen Sancar normalde istisna olan gizli tanık uygulamasının bu davada kural haline geldiğini, hatta gizli tanığın gizli dinlendiği bir yargılama yapıldığını söyledi.

Kobanê Davası’nın Türkiye siyasetini dizayn etme konusundaki kapsamlı mühendislik projesinin önemli bir parçası olduğunu söyleyen Sancar, “O nedenle bu kumpas davasını sadece HDP’ye yönelik bir uygulama ve özel durum olarak nitelendirmek büyük hata olur. Biz direnmeyi biliriz, her türlü hukuksuzluğa karşı da sözümüz var. Bu sözü de her şart altında söyleriz” dedi.

Mahkemenin hukuktan değil iktidardan talimat aldığını ileri süren Sancar şunları söyledi:

“Bu bir kumpas davasıdır. Türkiye siyasetini dizayn etme politikasının önemli bir halkasıdır. Hiçbir muhalefet partisi, derdi demokrasi ve adalet olan hiçbir çevrenin buradaki kumpasa seyirci kalmaması gerekiyor. Bu dava HDP’yi hedef almakla sınırlı bir dava değildir. Bu dava arkadaşlarımıza ceza vermek için hukukun bütün kurallarının bir kenara bırakıldığı, keyfi bir planın parçasından ibaret değildir. Bu dava ülkenin geleceğini gasp etmek için yapılan hazırlıkların en önemli parçasıdır. O nedenle bütün muhalefet partilerini, demokrasi ve adalet isteyen bütün çevreleri gözlerini bu davaya çevirmeye ve buradaki düşman hukuku uygulamalarına hep birlikte karşı çıkmaya çağırıyoruz.”

İlk seçimlerde iktidarın gideceğini söyleyen Sancar, “Bu iktidarın hukuksuzlukları, adaletsizlikleri de hem siyaseten hem de adil yargı önünde mutlaka hesaba çekilecektir. O nedenle adalet mücadelesinde bir an bile duraksamaya gerek yok. Ama adaletsizliğe bilerek ya da mecburiyetten alet olanlar kendilerini bir kez daha gözden geçirmelidir” dedi.