Saraçlı: Denizbank'a kamu davası açılmalıydı

Seçil Erzan'ın Denizbank Levent Şube Müdürü olarak iş insanları ve sporcuları dolandırmasına ilişkin uzmanların görüşü bankaya da dava açılması yönünde.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Seçil Erzan'ın dolandırıcılık suçu ile yargılandığı olayda Denizbank'a karşı açılmış bir kamu davası olmadığı bilgisine ulaşıldı. Kısadalga editörü Filiz Gazi, hazırladığı kara para yazı dizisinde Erzan'ın Denizbank kaşesini kullanarak ilgililerden para almasına rağmen Bankanın sorumlu tutulmamasına dikkat çekti. Gazi, konuyla ilgili Mücahit Saraçlı'nın görüşlerini şöyle aktardı: 

"Peki kamu davası açılması gerekiyor muydu? Tüketici Konfederasyonu Hukuk Komisyonu Başkan vekili Dr. Mücahit Saraçlı sorumuza 'Evet, elbette' yanıtını verdi:

'TCK’da ceza bireyseldir ama burada esas ana fiili işleyen, suçun doğmasına neden olan taraf Denizbank. Bütün işlemler bu bankadan yapılıyor. Bankaya kamu davası açılması gerekiyordu. Ben başka bir şey daha iddia ediyorum. Örneğin Seçil Erzan’ın bana göre piyon olmaktan başka hiçbir suçu yok. Olayın en ince detaylarını bilmeme rağmen susuyorum.'"

(HABER MERKEZİ)