Sarıgül: Cemevlerine ibadethane statüsü verilmelidir

Hacı Bektaş-ı Veli Anma ve Kültür Sanat etkinliklerinde konuşan CHP Erzincan Milletvekili Sarıgül, "Alevilerin ibadeti cem, ibadethaneleri cemevidir" diye konuştu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'li Mustafa Sarıgül, Hacıbektaş'ta düzenlenen Hacı Bektaş-ı Veli Anma ve Kültür Sanat etkinliklerine katıldı. 

Burada yaptığı konuşmada, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kurulmasını yanlış bulduğunu belirten Sarıgül, şunları söyledi: "Alevi yurttaşlarımız istemediği halde Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kurdunuz. Bu başkanlık Aleviler tarafından benimsenmedi. Bu başkanlık yanlış olmuştur. Bu yanlıştan geri dönülmelidir. Alevilerin ibadeti cem, ibadethaneleri cemevidir. Cemevlerine ibadethane statüsü verilmelidir. Alevi inancının ihtiyaçlarını karşılamak için genel bütçeden pay ayrılmalıdır. Alevi-Bektaşi inanç merkezleri Alevi-Bektaşi toplumuna devredilmelidir. Sayın Cumhurbaşkanı, bu insanlar çok incindiler ama kimseyi incitmediler. 'İncinseler de incitmezler' diyerek görmemezlikten gelmeyin, haksızlık ve eşitsizliği sona erdirin."