Saros Körfezi ihalesine çevreciler tepki gösterdi

Saros Körfezi’nde plajların işletmeye açılmasına karşı çıkan çevreciler, ihale öncesi hazırlanan dokümanların ve ilanın hukuken uygun olmadığı gerekçesiyle itirazda bulundu.

İhaleyle ilgili basın açıklamasını Trakya Platformu Sözcüsü Avukat Bülent Kaçar yaptı
Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE - Edirne Çevre Koruma Vakfı Ticari İşletmesi Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılan Keşan ve Enez ilçesi sahillerinde toplamda 14 parselden oluşan 127 bin 464, 32 metrekarelik sahil kıyısının, üç yıllığına kiralanması, çevreciler tarafından tepkiyle karşılandı.

Deveci Han Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ihalede herkes dışarıya çıkarıldıktan sonra itiraz dilekçeleri, ihale başkanı tarafından kabul edildi. İhale başkanı dilekçelerin hepsini kabul ettiklerini ve değerlendireceklerini ifade etti.

‘HUKUKA AÇIKÇA AYKIRI’

Gazeteciler dahil herkes salondan çıkarılması sonrası ihaleye geçildi. Basına kapalı gerçekleştirilen ihale, Edirne Valiliği’nin sosyal medya hesabı üzerinden canlı olarak yayımlandı. Çevre gönüllüleri, ihalenin yapılmaması için itiraz dilekçelerini verdikten sonra basın açıklaması yaptı. Trakya Platformu Sözcüsü Avukat Bülent Kaçar,

Çevreciler, ihalenin yapılmaması için itiraz dilekçelerini teslim etti

“14 ayrı kiralama için yapılan ilanlarda ihale ile kiralanacak DHTA alanlarının vaziyet planları bulunmamaktadır. İhale dosyası, ihale dokümanları ve ihale ilanı mevzuatta, usul ve hukuka açıkça aykırıdır” dedi. İtiraz dilekçesini okuyan Kaçar, “Bu ihale işlemleri, ihale mevzuatına da tabiat varlıkları ve ‘Doğal SİT Alanları ile Özel Çevre Koruma’ bölgesinde bulunan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin idaresi hakkında yönetmelikteki 8, 9, 17, 19, 20. maddelerine de açıkça aykırıdır” İfadelerini kullandı.

 

Etiketler saros körfezi ihale