Satmaya da kalmadı: Kızılay'ın depolarında sadece 18 bin çadır var

Kızılay'ın faaliyet raporu, deprem felaketinden sonra ortaya çıkan çadır skandalını teyit ediyor. Rapora göre kurumun afet depolarında sadece 18 bin 527 adet barınma çadırı bulunuyor.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Maraş merkezli deprem felaketinin 3. gününde depremzedelere ulaştırması gereken çadırları satmasıyla tepki çeken Kızılay'ın faaliyet raporu ortaya çıktı. 

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, raporda "6 Şubat depremleri sonrasında, depremden etkilenen tüm illerde yürütülen afet müdahale çalışmaları sebebiyle barınma kapasitemizin tamamı alana sevk edilmiştir" ifadeleri yer alıyor.

Kızılay'ın faaliyet raporu, deprem felaketinden sonra ortaya çıkan skandalları teyit ediyor. Raporda dikkat çeken bir diğer unsur ise Kızılay'ın kurduğu şirketler. 2018 yılından beri 12 şirkete sahip olan Kızılay'ın, sessiz sedasız 13. şirketini de kurduğu ortaya çıktı. 7 Eylül 2023'te kurulan bu şirketin ismi "DGNY Tarım ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi" olarak belirlendi. Şirketin ne amaçla kurulduğu ve kimler tarafından yönetildiği ise bilinmiyor.

Kızılay'ın depremde yeterince çadır sağlayamaması da raporla netleşti. Depremden sonra çadır sattığı için görevinden istifa eden Kerem Kınık, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu toplantısında 130 bin çadır sevk edildiğini söylemişti. Ancak raporda bu sayının sadece 97 bin 957 olduğu ve bunların da 46 bin 238'inin Kızılay'ın stokundan, 51 bin 674'ünün ise bağış olarak gönderildiği belirtildi.

 

 

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Kızılay çadır