Sayıştay'dan Vakıf GYO raporu: 39 personele 15 yönetici rasyonellikten uzak

Vakıf GYO'da 39 personele karşılık 15 yöneticinin bulunuyor olması Sayıştay Denetim Raporu'na da yansıdı. Raporda yönetim kurulu üyesi sayısının rasyonellikten uzak olduğu yorumu yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sayıştay Denetim Raporu’na göre, Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş’de 39 personele karşılık 15 yönetim kurulu üyesinin görev yapıyor olması rasyonellikten uzak olarak değerlendirildi. Raporda “15 yönetim kurulu üye sayısının, şirket gereklerinden kaynaklanmadığı, işletmecilik ilkeleri ve rasyonellikten uzak olduğu ayrıca 39 personele göre bu sayının oldukça yüksek olduğu değerlendirilmekte” denildi.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre yönetim kurulu üye sayısının 2021’de 10’dan 15’e yükseltildiği kurum için raporda bu sayının yeniden belirlenmesi gerektiği kaydedildi. 2020 yılında yönetin kurulu üyelerinin toplam maliyetinin 938 bin lira olduğuna dikkat çekilen raporda toplam personel harcamalarının yüzde 9,7’sini oluşturan bu maliyetin üye sayısının 15’e yükseltilmesiyle daha da artacağına vurgu yapıldı.

720 BİN LİRALIK KİRA BEDELİNİ ALAMADI

Raporda ayrıca Vakıf GYO'nun, 2018’de 24 milyon TL + KDV karşılığında Transform Fikirtepe’de AK Parti’nin kurucularından Macit Haldız'ın sahibi olduğu 30 adet taşınmaz aldı. 2019’da tamamlanması gereken proje, 2020’de yüzde 72’si tamamlanmışken durdu. Sözleşme gereği şirketin teslimin yapılmadığı her ay için ödemesi gereken kira bedeli ödenmedi. Şirket, gösterdiği "mücbir sebep" gerekçesi kabul edilemeyince bu kez de sözleşmedeki teslim tarihinin sehven 2019 olarak yazıldığını belirtti ve yine ödeme yapmadı. Sayıştay, Vakıf GYO’nun, 720 bin TL’lik kira bedeli için dava açması gerektiğini vurguladı.

Vakıf GYO Yönetim Kurulu üyeleri ve bağlı kuruluşları şöyle sıralandı:

Türkiye Vakıflar Bankası kontenjanı:

Yönetim Kurulu Başkanı Mikail Hıdır
Onur İncehasan (Eski AK Parti Kartal İlçe Başkanı, 2019 AK Parti Kartal Belediye Başkan Aday Adayı)
Şükrü Mete Tepegöz
Ahmet Yılmaz
Arzu Şahin
Tevfik Erpek
Korhan Turgut
Sedat Tartan

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontenjanı:

Bedri Sinan Gül (TOKİ İstanbul Kentsel Yenileme Daire Başkanı), Murat Oskay (TOKİ 3 Nolu Uygulama Daire Başkanı)

Bağımsız Üyeler:
Hakan Taşçı (22. Dönem AK Parti Manisa Milletvekili)
İdris Yakup Aşkın (Eski Fatih Belediyesi Başkan Yardımcısı)
Rıfat Demirbaş (Serbest Meslek)
Ömer Demir(Serbest Meslek)
Murat Nuhoğlu(Hazine ve Maliye Bakanlığı Basın Danışman) (HABER MERKEZİ)