Saymaz: Kerem Kınık’ın kızı, motosikletteki gençleri suçladı

Fatma Zehra Kınık Demir'in karıştığı ölümlü trafik kazasında poliste verdiği ifade ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık Demir'in 9 Temmuz’da karıştığı trafik kazasında, Demir’in aracına çarparak savrulan motosikletteki 17 yaşındaki Batın Barlasçeki, hayatını kaybetti. Demir ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

 

KASKLARI YOKTU

Gazeteci İsmail Saymaz HalkTV'deki köşesinde polis fezlekesine yansıyanları anlattı. Saymaz'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Polis fezlekesine göre, Batın Barlasçeki’nin motosikleti kazadan önce arızalanmıştı. Barlasçeki, Hamza adlı arkadaşını arayarak, tamir için yardım istedi. Hamza, tamirci tanıdığı Yavuz Selim Öztürk’ü tavsiye etti.

17 yaşındaki Öztürk, 'Yardımcı olurum' dedi.

9 Temmuz günü 34 HUT 980 plakalı motosikletiyle, bulunduğu yere giderek, Barlasçeki’yi aldı.

Barlasçeki’nin motosikletini verdiği tamirciye gittiler.

Vardıklarında, Barlasçeki’nin bir arkadaşının motosikleti teslim aldığını öğrendiler.

Barlasçeki, 'Beni eve bırak' ricasında bulundu.

Yola çıktılar.

İkisinde de kask yoktu.

Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nde seyrederken, önlerine Fatma Zehre Kınık Demir’in kullandığı araç çıktı.

Öztürk, kaza anını şöyle anlatıyor:

'Göstergeye bakmadım. Ancak tahminen hızım 40-50 kilometre arasındaydı. Diğer araç aniden yola çıkınca ben biraz daha hız yapıp kurtulmak istedim. Fren mesafem hiç yoktu. Araç aniden önüme çıktı. Derken dengemi kaybettim. Motosiklet devrildi.'

Devrilen motosiklet sürüklendi.

Kaldırımda yürüyen iki vatandaşa çarptı.

Öztürk yaralanırken, Barlasçeki hayatını kaybetti.

EHLİYETİ VAR

Demir, ifadesinde, Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nden Hedef AVM’nin bulunduğu sokağa geçmek istediğini kaydediyor. Caddede trafik yoğunluğunun olduğunu, araçların duraklayıp kendisine yol verdiğini söylüyor.

Demir, şöyle devam ediyor:

'Karşıya geçmek için düşük hızda hareket ettim. Süratli bir şekilde Rüzgarlıbahçe yönüne gitmekte olan motosiklet sürücüsü aracımın sol far ön kısmına çarptı. Motosiklet sürücüsünün ve arkasındaki yolcunun uçtuğunu gördüm. AVM’nin önüne aracımı park ettim ve kaza yerine gittim. Yaralıları gördüm. Olayın şoku ve vatandaşların yardımıyla oturdum. Motosikletteki şahısların yaşlarının 18’den küçük olduğunu düşünüyorum. Kullandıkları motosikletin hacmi ve büyüklüğünden dolayı yaşlarına uygun olduğunu düşünmüyorum. Ehliyetsiz kullandığını düşünüyorum. Kask veya ekipmanları yoktu. Bir kusurum olduğunu düşünmüyorum. Trafik kurallarına uygun şekilde yola çıktım. Hızım kurallara uygundu.'

Avukatı 'Motosikletin 18 yaşından büyük sürücülerin kullanıp kullanılmadığının ve yaştan dolayı ehliyetinin olup olmadığının tespitini istiyoruz' dedi.

Öztürk’ün kaskı yoktu, doğru.

Fakat ehliyeti vardı."

(YAZININ TAMAMI)

(HABER MERKEZİ)