Scrubs ve Californication dizilerinin yapımcısı Eric Weinberg'e cinsel saldırı suçlaması

Yapımcı Eric Weinberg'e cinsel saldırı da dahil olmak üzere 18 farklı suçlamayla dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Scrubs', 'Californication' ve 'Anger Management' gibi popüler dizilerin yapımcılığını üstlenen Eric Weinberg hakkında cinsel saldırı ve hürriyetten alıkoyma dahil toplam 18 suçtan dava açıldı. Weinberg, 5 milyon dolar kefalet ödeyerek serbest bırakıldı.

The Guardian'ın aktardığı habere göre, salı günü tutuklanan yapımcının kefaletsiz serbest kalmasının istendiği ancak bir yargıcın talebi reddettiği belirtildi. Weinberg’ün bir sonraki duruşması 25 Ekim’de görülecek.

Los Angeles bölge savcısı George Gascón, düzenlediği basın toplantısında, "Kadınları fotoğraf çekimleri sonrası cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen davalı, kadınları cezbetmek için Hollywood kimliğini kullandı. Güç ve etki, bazılarını diğerlerini incitmek için bozabilir ve bu da çoğu zaman mağdur olanlar için ömür boyu travmaya yol açar" ifadelerini kullandı. 

WEINBERG, İLK OLARAK TEMMUZ AYINDA TUTUKLANMIŞTI

Eric Weinberg aleyhindeki 18 farklı suçlama, polisin 2014 ve 2019 yılları arasında gerçekleştiğini iddia ettiği bir dizi cinsel saldırıyla ilgili. Yapımcı, ilk olarak temmuz ayında Los Angeles’taki evinde tutuklanmış ve 3.2 milyon dolarlık kefaletle serbest bırakılmıştı. 

Savcılar ayrıca, Weinberg’ün temmuz ayında tutuklandığı haberinin ortaya çıkmasından bu yana “düzinelerce” kadının şikayetçi olmak için kendilerine başvurduğunu açıkladı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)