Seattle Türk Film Festivali çevrimiçi yapılacak

Seattle Türk Film Festivali, 5-12 Aralık tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Festivalde bu yıl, “Aşk, Büyü vs.”, “Kronoloji”, "Kraliçe Lear", “Ovacık” filmleri gösterilecek. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Seattle Türk Film Festivali 8. yılında pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. 5-12 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival, 2019 yılında yayınlanan dört uzun metraj ve finale kalan 10 kısa filmi Amerikalı izleyicilerle buluşturacak. 

Festivalde bu yıl, yönetmenliğini Ümit Ünal’ın yaptığı “Aşk, Büyü vs.”, Ali Aydın’ın yönettiği “Kronoloji”, Pelin Esmer'in kurgu-belgesel filmi "Kraliçe Lear", yönetmenliğini Ayşegül Selenga Taşkent ve Delizzia Flaccavento’nun birlikte yaptığı “Ovacık” filmleri gösterilecek. 

'AŞK, BÜYÜ VS.'

Ümit Ünal’ın yönetmen koltuğunda oturduğu, Ece Dizdar ve Selen Uçer’in başrollerini paylaştığı “Aşk, Büyü, vs." filminde ekonomik koşullarına göre farklı tepkiler gören iki kadının aşkı ve ailelerin bu birlikteliğe verdikleri tepki anlatılıyor.  

Film, İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Yarışması’nda Altın Lale En İyi Film, En İyi Senaryo ve En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini kazandı.

'KRONOLOJİ'

Ali Aydın’ın yönettiği “Kronoloji” aile, evlilik, güven konularına farklı bir açıdan bakıyor. Filmin başrollerini Cemre Ebuzziya ve Birkan Sokullu ve Tansu Biçer’in paylaşıyor.

'KRALİÇE LEAR'

“Kraliçe Lear” Mersin Arslanköy’de tiyatro grubu kuran bir grup kadının Toros’larda turneye çıkışlarının hikayesini anlatıyor. Pelin Esmer, yaşadıkları koşullar nedeniyle doğayla birebir ilişkide olan insanların kader, hayatını değiştirme isteği, karşılaştığı tepkiler ve diyaloglarla kurgu-belgesel filmi ortaya çıkarıyor. 

Kraliçe Lear, Güneydoğu Avrupa Film Festivali'nde En İyi Belgesel dalında, Adana Altın Koza Film Festivali'nde Yılmaz Güney Ödülü, SİYAD Cüneyt Cebenoyan En İyi Film Ödülü ve En İyi Müzik Ödülü aldı.

 'OVACIK'

Yönetmenliğini Ayşegül Selenga Taşkent ve Delizzia Flaccavento’nun birlikte yaptığı “Ovacık”, “Komünist Başkan” olarak tanınan Ovacık belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun alternatif yönetim şeklini ülke sınırları dışına taşımayı amaçlıyor. 

Film, International Competition, BIFED Bozcaada International Festival of Ecological Documentary (2019) ikincilik ödülünü aldı.

KISA FİLM SEÇKİSİ

Free Fun | Directed by Fehmi Öztürk,
Cleats | Directed by Abdullah Şahin,
Best Actress | Directed by Umut Alaz Kökçü,
Some Cats of the Neighborhood | Directed by Emre Sefer,
Aylin | Directed by Ozan Yoleri,
Turning to Dust | Directed by Hüseyin Aydin Gürsoy,
Rain, Snorkel & Green Beans | Directed by Yavuz Akyıldız,
Octopus | Directed by Engin Erden,
Break Off | Directed by Öykü Orhan,
The Thousand and One Nights | Directed by Mahsum Taskin,