Şebnem Şirin davası: Katil telefonuna öldüreceğini not almış

Denizli’de öldürülen Şebnem Şirin’in katil zanlısı Furkan Zıbıncı’nın hem onu hem de kendini öldüreceğine dair telefonuna not aldığı ortaya çıktı.

Furkan Zıbıncı, şu an tutuklu.
Google Haberlere Abone ol

Mükerrem Yollu

DENİZLİ - Denizli'nin Pamukkale ilçesinde 27 Ekim’de Şebnem Şirin’in öldürülmesine ilişkin davada iddianame tamamlandı. Buna göre, katil zanlısı Furkan Zıbıncı’nın telefonuna hem onu hem de kendisini öldüreceğine dair not aldığı ortaya çıktı.

Ayrıca Zıbıncı’nın cinayet mahali olan aparttan kaçtığına dair kamera görüntülerinin bulunduğu ve kaçtıktan sonra babasını ve arkadaşını arayarak kaçmak istediğini söylediği de yer aldı.

ARKADAŞINA TESLİM OLMAYACAĞINI SÖYLEMİŞ

iddianamede tanık olarak dinlenen bir şahsın Şirin’in öldürüldüğü günün sabahında Furkan'ın kendisini aradığını “Abi Şebnem'i öldürdüm, öldürdüm abi, öldürdüm, kaçmam lazım, beni kaçır, teslim olmayacağım' dediğini söyledi.

Katil zanlısı Furkan Zıbıncı'nın babası İsmail Zıbıncı da saat 06.30'da Furkan'ın kendisini arayıp "Baba başım dertte, çabuk yanıma gel, konuşmamız lazım, kız arkadaşım öldürdüm, stadyumun arka tarafında bulunan pastanenin oralardayım, hemen yanıma gel" dediğini ifade etti. Furkan'ın yanına gittiğinde "Ben kız arkadaşımı bıçakla öldürdüm, kendisi şu an apartta, beni buralardan götür kurtar" dediğini belirtti.

İddinamede yer alan bir diğer ifadede ise Şebnem Şirin'in arkadaşı, Şebnem'in Furkan Zıbıncı'dan ayrılmak istediğini ancak daha önceden Zıbıncı'nın bileklerinde kesikler gördüğü için kendisine zarar vermesinden korktuğunu söyledi.

SMS KAYITLARI SİLİNMİŞ

İddianamede katil zanlısı Furkan Zıbıncı'nın telefonunun incelenmek üzere alındığı ancak yapılan incelemede sonucunda, telefonundaki arama-aranma-SMS kayıtlarının silindiğinin tespit edildiği yer aldı. Ayrıca Zıbıncı'nın telefonunun notlar bölümünde yer alan bir nota ulaşıldı. Notta katil zanlısı Zıbıncı’nın "Şebnem Şirin şu an yanımda uyumakta ve onunla beraber yolun sonu, belki bu kadın cinayeti olarak geçecek ama bazı şeyler dışarıdan gözüktüğü gibi olmuyor ve bilmediğiniz onca şey var ama bunu asla öğrenemeyeceksiniz çünkü artık yokuz. Hakkınızı helal edin, zaten ben bu hayatta bir boşluktum, zamanla siz de alışırsınız ve bu hikayenin sonuna yetişebilirsen beni bu duruma sokan İsmail ZIBHadi eyvallah" yazdığı öğrenildi.

Şebnem Şirin'in öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması 5 Nisan 2022 günü Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.