Şebnem Şirin'in katledilmesi Denizli’de protesto edildi: Şebnem bizim yasımız değil, isyanımızdır

Denizli’de Şebnem Şirin, Furkan Zıbıncı isimli erkek tarafından öldürüldü. Basın açıklaması yapan kadınlar dava sürecini takip edeceklerini söylediler.

Google Haberlere Abone ol

Mükerrem Yollu

DENİZLİ - Şebnem Şirin, Denizli'nin Pamukkale ilçesinde Furkan Zıbıncı tarafından boğazı kesilerek katledildi. Denizli Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu'nun çağrısıyla yapılan basın açıklaması yapan kadınlar, cinayeti protesto etti.

'FAİLLERİNİN PEŞİNDEYİZ'

Candoğan Parkı’nda yapılan açıklamayı platform adına Hande Özkan okudu.

Özkan “Bugün bir kadının daha katledildiğinden, bunun üzüntüsünden bahsetmek için burada değiliz. Biz kadınlar bu katliamın faillerinin peşindeyiz. Her gün her yerde bu katliamların cenderesinde yaşam mücadelesi veren tüm kadınlar için buradayız” dedi.

'KADINLARIN FAİLİ ERKEK DEVLETİN KENDİSİ'

Kadın cinayetlerinin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilenlerin, 6284 sayılı kanunu uygulamayanların suçu olduğunu söyleyen Özkan şöyle devam etti:

“Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok. Kadın cinayetlerini, çocuk istismarını, taciz-tecavüzü engellemeye dönük atılmayan her adımda öldürülen tüm kadınların faili erkek devletin kendisi olacaktır. Cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılması gereken yerde kadını izole etmeye çalışmak -mesela kadın üniversiteleri açmak gibi adımlar- kadınların toplumdaki yerine ket vurmak demektir.”

'ŞEBNEM OLARAK SÜRECİ TAKİP EDECEĞİZ'

“Bizler yaşamın her alanında olacağız siz de alışacaksınız. Bizler gece de gündüz de işte, kampüslerde, sokakta olacağız, sizler de kabul edeceksiniz” diyen Hande Özkan, “Kadına dönük her türden şiddetin karşısında isyanda olacağız. Nefes aldığımız her yerde kadın dayanışmasına soluk vereceğiz. Şebnem’in fiili faili olan Furkan Zıbıncı’nın davasında Şebnem olarak orada olacak ve süreci takip edeceğiz. Şebnem bizim yasımız değil, isyanımızdır” ifadelerini kullandı.