Seçim yatırımı için kamulaştırma yapmadan araziye el koydular: 'Vahşi bir devlet yapısı'

AK Parti Trabzon'da her seçim döneminde vadettiği Güney Çevre Yolu için kamulaştırma yapmadan Recep Kof'un arazisine iş makineleri soktu. Fındıklığı kesilen Kof nöbet tutmaya başladı.

Bölgede nöbet tutan Recep Kof'u (ortada) CHP adayı Sibel Suiçmez ziyaret etti.
Google Haberlere Abone ol

TRABZON - AK Parti iktidarı Trabzon'un yıllardır beklediği Güney Çevre Yolu'nu yine seçim yatırımı için sundu. 2023 yatırım bütçesinde yer almayan, ihale ve projelendirme işlemleri yapılmayan Güney Çevre Yolu için kamulaştırma olmadan Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Mersin Mahallesi'nde vatandaşa ait araziye iş makineleri ile girildi. Arazi sahiplerinden Recep Kof, bölgede nöbet tutmaya başladı.

ARSA SAHİBİ KOF: FINDIKLIĞI İZİNSİZ KESTİLER

"Malımıza sahip çıkmak için buradayız" diyen Recep Kof, "Ben araziye geldiğimde burada motorlu ağaç testeresi vardı, yabancı biri vardı, üzerimi değişip çıkana kadar fındıklığı kestiklerini gördüm. Sorduğumda 'emir kuluyuz' dediler. Saha sorumlusunu sordum, 8-10 kişi vardı hepsi birden uzaklaştı. Jandarmayı aradım 15 dakikada geldiler. Jandarma da sorunca yine bu olayı sahiplenen olmadı. Gerekenin yapılmasını istedim. Sonra iki müdür ve mühendis geldi. Burada konuşurken tabii biraz hararetlendim, mühendis bana 'sesini yükseltemezsin' dedi. Güldüm; sen arazime müdahale ediyorsun ben sesimi yükseltmeyeceğim öyle mi dedim" diye konuştu.



'BEN KİMSE İLE UZLAŞMADIM'

Girilen arazinin müşterek mülkiyet olduğunu kaydeden Kof, yapılan işlemi kabul etmediğini söyledi. Kof, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Burada 10 metre yarıp tünel ağzı yapacaklarını söylüyorlar. Seçimi kaybederlerse proje değişecek burası fay hattı gibi kalacak. Burada biz mağdur olacağız. Yeniden ağaç diksen benim ömrüm yetmez onların meyvesini görmeye. Her şeyin illegal olması çok acı. Savcı ve jandarma ile tutanak yaptırdım, ne yaptıklarını sordum, uzlaştığımızı söylediler. Ben kimse ile uzlaşmadım. Yeniden jandarmayı aradığımda bu kez jandarma da bir şey yapamayacağını söyleyip Sulh Ceza Mahkemesi'ne gitmemi önerdi. Savcı beyin müştereklerden birinin imza atmasının yeterli olduğunu söylediğini dediler. Ben buna inanmıyorum. Böyle hukuksuzluk olmaz.”

SUİÇMEZ: VAHŞİ BİR DEVLET YAPISI

Nöbet tutulan bölgeye gelen CHP 1'inci sıra adayı Sibel Suiçmez, salt seçim yatırımı için vatandaşın yerine el konulduğunu söyledi. "Böyle bir hukuksuzluk olmaz" diyen Suiçmez, vatandaşın yerine usulsüzce tahkimat yapıldığını kaydetti.
Olanları "Vahşi bir devlet yapısı" olarak nitelendiren Suiçmez, sözlerine şöyle devam etti: "Vatandaşın kendi toprağında nöbet bekliyor olması hukuk devletinde olacak şey değil. İnşallah 14 Mayıs'tan sonra gasp niteliğindeki hiçbir faaliyete izin vermeyeceğiz. Haklı mücadelesinde kendisine yardımcı olacağız, insanların yerinde yasal gerekleri yerine getirmeden ve kamulaştırma yapmadan bu şekilde propaganda amaçlı olarak iş makinesi yığmak, ekip yollamak, ağaç kesmek ve kanunları çiğnemek hukuk devletinde mümkün olamaz.”