Seçimleri protesto eden iklim eylemcileri, Paris meydanını kapattı

Paris'te iklim eylemcileri, Emmanuel Macron ve Marine Le Pen'in iklim politikalarını eleştirerek, halkın ikisi arasında bir seçim yapmak zorunda bırakılmasını protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkın Emmanuel Macron ve Marine Le Pen arasında tercih yapmak zorunda kalmasını protesto eden iklim eylemcileri, başkent Paris'in merkezinde bir meydanı kapattı. 

Reuters'ın haberine göre, yüzlerce insan “Onların eylemsizlikleri bizim isyanımıza neden oluyor” sloganları atarak, Porte Saint-Denis anıtının önündeki meydanda yere yattı.  İklim değişikliği ve sosyal adaletsizliğin dünyanın öncelikli sorunları olduğunu söyleyen eylemciler, hem Macron'un hem de Le Pen'in vaatlerinden memnun olmadıklarını belirtti.

'ELİMİZDE BAŞKA ALTERNATİF YOK' 

'Extinction Rebellion' (Yokoluş İsyanı) aktivistlerinden biri, Reuters'a yaptığı açıklamada, “Paris'teki bu meydanı, elimizde başka [cumhurbaşkanlığı için] alternatif olmadığı için kapatıyoruz. Bu seçim bizi tiksindirici düşüncelere sahip aşırı sağcı bir aday ile görev yaptığı beş yıl boyunca iklim konusunu kenara iten ve yalan söyleyen bir aday arasında seçim yapmaya zorluyor” dedi. 

Fransa'da geçen hafta düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Macron sandıktan yüzde 27,84 oyla ilk sırada çıkmış, kendisini yüzde 23,15 ile Le Pen takip etmişti. Seçimlerin ikinci turu, 24 Nisan'da yapılacak. (DIŞ HABERLER)