Sedat Peker'in bulunduğu BAE'den Türkiye'ye övgü: 'Çok pozitifler'

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid el-Nehyan’ın üst düzey danışmanı olan Enver Gargaş: Türkiye’nin politikalarını gözden geçirmesini büyük memnuniyetle karşıladık.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) eski dışişleri bakanı ve Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid el-Nehyan’ın üst düzey danışmanı olan Enver Gargaş'tan Türkiye'yi öven bir açıklama geldi. Geçmişte Ankara'ya yönelik sert eleştirileriyle dikkat çeken Gargaş, 'Türkiye'nin son dönemde Mısır, Müslüman Kardeşler ve Suudi Arabistan'a yönelik politikalarını gözden geçirmesini memnuniyetle karşıladıklarını' söyledi.

'TÜRKLER ÇOK POZİTİFLER'

Gargaş, Dünya Politika Konferansı'nda dün düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin bölgedeki varlığını azaltmasıyla bir boşluk doğduğunu belirtip "Nerede boşluk oluşursa orada sorun çıkar" dedi. Gargaş, BAE'nin bu bağlamda İran ve Türkiye ile uzun zamandır yaşadığı sorunları diyalog yoluyla aşmaya çalıştığını belirtti. Türkiye’nin son dönemde Mısır, Müslüman Kardeşler, Suudi Arabistan ve diğerlerine yönelik politikalarını gözden geçirmesini büyük memnuniyetle karşıladık. Ve bizim de orta yolu bulup, el uzatmamız çok önemli” diyen Gargaş, "Türkler, onlara söylediklerimiz konusunda çok pozitifler” ifadelerini kullandı. 

'İRAN DA ENDİŞELİ OLMALI'

Gargaş sözlerine, "Peki ben İran'a el uzatmak konusunda pozitif miyim? Evet öyleyim. İran'ın bölgesel rotasını değiştireceği konusunda pozitif miyim? Daha çok gerçekçi olduğumu söylemek zorundayım ama bu noktada, İran'ın da boşluk ve tırmanma konusunda endişeli olduğunu düşünüyorum" diye devam etti.

BAE'li yetkili, Çin ile ABD arasındaki gerilimin tırmanmasından endişe duyduklarını da vurguladı.

BAE geçtiğimiz günlerde, suç örgütü lideri Sedat Peker'in 1 Ekim'de açıklayacağını söylediği bilgilere kısıtlama getirmişti. Peker, başka bir hesap üzerinden paylaşım yapmaması konusunda da uyarılmıştı. (DIŞ HABERLER)