Seferihisar'da JES toplantısı ertelendi

Seferihisar Orhanlı köyünde yapılması planlanan JES projesi için 21 Nisan günü Köy Kafeteryası'nda gerçekleştirilecek halkın katılımı toplantısı Covid-19 tedbirleri nedeniyle ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'in Seferihisar ilçesinde bulunan Orhanlı köyünde yapılması planlanan JES projesi için yarın gerçekleştirilecek halkın katılımı toplantısı ertelendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü’nü telefonla arayan köylülerin avukatlarından Cem Altıparmak, kendilerine toplantının sıkılaştırılan Covid-19 tedbirlerine rağmen yapılacağının söylendiğini açıklamıştı.

Altıparmak, 60 bini aşan günlük vaka ve 300’e yaklaşan can kayıplarına rağmen toplantıyı yapmaktaki ısrar sebebiyle suç duyurusunda bulunmaya hazırlanırken, bölge halkının toplantının ertelenmesi için İzmir Valiliği’ne başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Başvuru sonrası toplantı, bakanlığın belirleyeceği ileri bir tarihe ertelenirken karara ilişkin yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi;

“'37,5 MWe Jeotermal Enerji Santrali ve Yardımcı Kaynak (GES+RES) Tesisleri' projesi ile ilgili olarak, ÇED Yönetmeliğin 9. Maddesi gereğince ÇED sürecine halkın katılımını sağlamak, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 21/04/2021 tarihinde, Orhanlı Caddesi No:274/2 (Köylü Kafeterya) Orhanlı/Seferihisar/İZMİR adresinde Saat 14:00’da yapılması planlanan Halkın Katılımı Toplantısı Bakanlığımızca belirlenecek ileri bir tarihte yapılmak üzere iptal edilmiştir.” (DUVAR)

Etiketler İZMİR ÇED ORHANLI JES