'Şehir hastanelerinden hangisi Körfezli Arap yatırımcıya satılacak?'

CHP'li Serkan Sarı, "Sağlıkta dönüşüm diyerek başlatılan sağlıkta çöküşün en ucube uygulaması olan şehir hastanelerinden hangisi Körfezli Arap yatırımcıya satılacaktır?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine CHP Grubu adına konuştu. AK Parti iktidarının sağlık ve ilaç politikalarını eleştiren CHP’li Serkan Sarı, “Ne sağlık politikalarınız ne ilaç politikalarınız vatandaşımızın yarasına merhem oluyor. Yaptığınız her uygulama yeni sorunlar yaratıyor. Sizler bu millete şifa veremezsiniz, o yüzden, halkımızı hasta etmeyin yeter! Gölge etmeyin, başka ihsan istemez!” dedi.

CHP’li Serkan Sarı AK Parti iktidarının sağlıkta dönüşüm politikalarının iddia ettiği gibi koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerinin etkinliği artırmadığını ifade ederek şöyle devam etti:

"Bugün vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntılar bu süslü cümleleri yalanlıyor. Sağlıkta dönüşüm dediğiniz politika, sağlıkta çöküşün nedeni olmuştur. Bugün; AKP iktidarı kurmayları ‘sağlıkta dönüşüm yaptık’ diye nutuklar savururken, bu dönüşümden zarar görenler; hastalarımız, ucube sistemin tükettiği doktorlarımız, diş hekimlerimiz, eczacılarımız ve tüm sağlık çalışanlarımız olmuştur."

'SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMÜN UCUBE UYGULAMASI ŞEHİR HASTANELERİDİR'

Sağlıkta dönüşümü “ucube” bir sistem olarak niteleyen CHP’li Serkan Sarı şunları söyledi:

“Kurduğunuz bu ucube sisteme örnek mi istiyorsunuz? Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, 22 şehir hastanesinden birinin Arap bir yatırımcıya satılacağını açıkladı. Ben de; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘hayalim’ dediği şehir hastanelerinin hangisini ve kime satıldığını Sağlık Bakanına sordum. AKP iktidarının ‘ticari Sır’ diye sakladığı bu satışı sorduğumda karşıma Meclis Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş çıkıp, öne sürdüğü gerekçelerle ‘Soramazsın’ diyor!  Ayrıca; ‘ticari sır’ diye sakladığınız halkın sağlığını doğrudan ilgilendiriyor ve söz konusu halkın sağlı ise ticari sır diye bir şey olamaz! Şehir hastaneleri; uğruna köklü sağlık kurumlarını kapattınız, ‘hasta garantisiyle’ bütçeye de vatandaşın sırtına da yük ettiniz. Şimdi de Arap sermayesine satacaksınız! Sağlıkta dönüşüm diyerek başlatılan sağlıkta çöküşün en ucube uygulaması olan şehir hastanelerinden hangisi Körfezli Arap yatırımcıya satılacaktır? Bu sorumun neyinden rahatsız oluyorsunuz? Hasta garantili şehir hastaneleri için 2017-2023 döneminde 102 milyar lira ödediniz. Bu yıl için 84 milyar lira ödeyeceksiniz. Bu hastanelerin 1 günlük kira bedeli 229 milyon lirayla rekor kırdı. Peki; hastalar doktora gidebilmesi kolaylaştırdınız mı? Tabi ki hayır! Hastane önlerinde kuyruk kalmadı diyorsunuz ama kuyrukları evlere hapsettiniz. Hastalar doktor görmek için haftalarca bekliyor ve bu sırada hastalıkları ilerliyor. Mağdur oluyor. Hastanelerin randevu sistemleri hastaları daha da hasta ediyor. Hep söylüyorum yine söyleyeceğim: Hastalarımızı; doktora, ilaca, tedaviye muhtaç ettiğiniz! Sayenizde; Hastalar Sistemde randevu, hastanede doktor, eczanede ilaç bulmayı mucize görür oldu. Bu sistem sizce ucube değil mi? Vatandaşın cebinden alıp türettiğiniz şehir hastanelerini şimdi sıcak para için Arap yatırımcıya satıyorsunuz. Şehir hastanelerinin Arap sermayesine satılmasının kamu yararına, halk sağlığına, sağlık sistemine nasıl bir faydası olacak? Merak ediyorum.”

 

Etiketler Serkan Sarı chp