Şehir Tiyatroları, 3 oyunu Lefkoşalı tiyatroseverlerle buluşturacak

Şehir Tiyatroları, Kıbrıs Tiyatro Festivali kapsamında 'Cadı Kazanı', 'Uçurtmanın Kuyruğu' ve 'Çöpten Kral' adlı oyunları tiyatroseverlerle buluşturacak.

Fotoğraf: İBB Şehir Tiyatroları
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 20. Kıbrıs Tiyatro Festivali kapsamında 3 oyunu Lefkoşa seyircisiyle buluşturacak. 

Arthur Miller‘ın yazdığı, Sabahattin Eyüboğlu ve Vedat Günyol’un çevirdiği, Yiğit Sertdemir’in yönettiği "Cadı Kazanı", 28 Mayıs 2024 Salı günü 20.30’da Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahnede olacak. Oyun, 1692 yılında ABD'nin Salem kasabasındaki Cadı Mahkemeleri'ni konu alıyor. 

Savaş Dinçel’in yazdığı, Barış Dinçel’in yönettiği "Uçurtmanın Kuyruğu", 30 Mayıs 2024 Perşembe günü 20.30’da Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşacak. "Uçurtmanın Kuyruğu", sıkı bir disiplinle yetişmiş bir çocuğun intihar etmek isterken kapısını çalan bir adamla arasında geçen sohbeti anlatıyor. 

Son olarak, Arzu Yurtseven’in yazdığı, Nihat Alpteki’nin yönettiği "Çöpsüz Dünya", 1 Haziran 2024 Cumartesi günü 16.00’da Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahnelenecek. Oyun, kuyruğu kopan ve çöpe düşen 'Uç Uç'un çöplüğün kontrolünü elinde tutan 'Çöpten Kral' ve 'Sinek' ile mücadelelerini konu alıyor.