Şehir Tiyatroları Frankfurt Türk Tiyatro Festivali'ne katıldı

Şehir Tiyatroları, bu yıl 11'inci kez düzenlenen Frankfurt Türk Tiyatro Festivali kapsamında 'Sivrisinekler' adlı oyunu sahneledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 16-26 Mayıs tarihlerinde Almanya'nın Frankfurt şehrinde düzenlenen 11. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali'ne katıldı. 

Lucy Kirkwood’un yazdığı, Ali Gökmen Altuğ’un yönettiği "Sivrisinekler", 24 Mayıs 2024 Cuma günü seyirciyle buluştu. 

ŞEHİR TİYATROLARINA ÖDÜL

Festivalin başkanlığını üstlenen Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu Gallus Theatre'daki gösterimin ardından yaptığı konuşmada, Frankfurt adına, Avrupa’da böyle bir oyunu seyirciyle buluşturmaktan gurur duyduklarını belirterek, “Bu festivali Şehir Tiyatroları ve Türk sanatı adına önemli bir isim olan Ayla Algan’a adadık. Ayla Algan bizim için çok kıymetliydi ama benim için çok farklı bir insandı. Annemdi, ablamdı, hocamdı, Tiyatro Frankfurt’un her şeyiydi. Uzun yıllar emek verdiği Darülbedayi’ye, bizim festivalin birincisinde, İstanbul Şehir Tiyatroları’nın 100. yılında beş oyunla buraya getirerek bu akımı başlatan İBB Şehir Tiyatroları’na bu yıl 'Ayla Algan Özel Ödülü'nü de takdim etmek istiyorum" dedi.

'AYLA ALGAN' SÖYLEŞİSİ

Oyunun sahnelenmesinden önce, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever’in konuk olduğu bir söyleşi gerçekleştirildi. 

Ayla Algan adına yapılan söyleşide kendisine yöneltilen "Bu festivale yeniden katılıyor olmak nasıl bir his?" sorusunu yanıtlayan İşsever, şöyle konuştu: 

“Kilometrelerce uzaktan Türk Tiyatrosu ile ilgili bir festival yapmak Avrupa'nın göbeğinde hiç kolay değil. Desteklenmesi gereken bir şey. Biz de İstanbul Şehir Tiyatrosu olarak böyle bir güzelliği destekliyoruz. Ama bu seneyi bizim için özel kılan bir şey daha var. 11.'si gerçekleştirilen Frankfurt Tiyatro Festivali’ni Ayla Algan’ın anısına düzenlemişler. Şehir Tiyatrosu ailesi olarak bizi çok çok mutlu etti. Ayla Algan bizim hem duayen bir oyuncumuz hem ablamız hem de öğretmenimizdi. Çok özel bir kişilikti. Zamanından önce bu dünyaya gelmiş. Gerçekten vizyoner, gençlerle çok iyi anlaşan, zamanın ve mekanın iletişim dilini yenileyen bir oyuncuydu. O yüzden kaybını çok derinden hissediyoruz. Her şeyden önemlisi çok iyi bir insandı” dedi.