VİDEO

Şehrin adını taşıyan asırlık çınar İzmirspor: Hedef profesyonel lig

1923'te kurulan İzmirspor, başarılı yılların ardından amatör liglerde mücadele ediyor. İzmirsporlular, kulübün kendileri için ne anlam ifade ettiğini ve hedeflerini anlattılar.

Cihan Başakçıoğlu - Kavel Alpaslan

İZMİR – Bölgesel Amatör Lig’de mücadele veren İzmirspor, son maçını Bilecik 1969 Spor ile oynayarak bu sezonu kapattı. Lacivert-beyazlılar maçı 4-1’lik skorla kazansa da bir üst lige çıkma hayallerini bir sonraki yıla bıraktı. İzmir’in zamanında isminden çokça söz ettirmiş asırlık takımı İzmirspor taraftarı ise kulübün içerisinden geçtiği kötü günlere rağmen Yeşilyurt Stadı’ndaydı.

Kuruluşu 1923’e dayanan İzmirspor, 1959’dan 1960’ların sonuna kadar 1. Lig’de (şu anki adıyla Süper Lig) oynadı. Ancak kulübün amatör liglere düşüşü inişli çıkışlı bir grafiğin ardından gerçekleşti. Bugün altyapısıyla öne çıkan İzmirspor’un yetiştirdiği pek çok önemli futbolcu bulunuyor. Şüphesiz bu isimlerin en ünlüsü, Türkiye futbol tarihine geçmiş efsane futbolcu Metin Oktay. 

Uzun yıllardır alt liglerde mücadele eden takımın ‘kemik’ taraftarı İzmirspor’u takip etmeye, destek olmaya devam ediyor. Yeşilyurt Stadı, İzmirspor’un maç günleri herkesin birbirini tanıdığı bir şenlik alanına dönüşüyor. Oyuncular, seyyar satıcılar, teknik ekip, yönetim ve taraftarlar, hep birlikte seyri keyifli güzel bir futbol atmosferi yaratıyor.

‘İZMİRSPOR TÜRK FUTBOLUNUN LOKOMOTİFİDİR’

Bilecik maçında Gazete Duvar'a açıklamalarda bulunan İzmirspor Başkan Vekili Ömer Akar şunları söyledi:

“İzmirspor yılların takımı. Yıllardır 1, 2 ve 3’üncü liglerde oynamış bir kulüptür. Bu kulüpten önemli yetenekler çıkmıştır. Türk futboluna katkıda bulunmuştur. Şu an amatör ligdeyiz. Bu sene dördüncü veya beşinci bitireceğiz. Ligde kalmayı garantiledik. Seneye yeni bir yapılanmayla İzmirspor’u hak ettiği yere getirmeye çalışacağız. İzmirspor Türk futbolunun lokomotifidir. İzmirspor genç yetenekleri Türk futboluna kazandırmıştır. Altyapısından birçok yetenek çıkarmış bir kulüpten bahsediyoruz. 12-13 yıl önce amatör lige düştü ve kurtulmaya çalışıyor. Ancak takdir edersiniz ki zor bir süreç. Maddi ve manevi olarak ağır bir süreç. Önümüzdeki yıl çıkarmaya çalışacağız."

(HABER MERKEZİ)