Seine Nehri’nde mahsur kalan katil balinaya ötanazi kararı

Fransalı yetkililer, Seine Nehri'ne yanlışlıkla giren ve gittikçe sağlığı bozulan katil balinaya ötanazi yapılacağını açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa’nın Seine Nehri’nde mahsur kalan ve tatlı su ortamında sağlığı çok hızlı bozulan katil balinaya (Orca) ötenazi uygulanacağı açıklandı. Seine-Denizcilik Bölge İdaresi, dün yaptığı açıklamada, balinanın sağlık durumunun “kritik olduğu” ve stresle gittikçe zayıfladığını söyledi.

Açıklamada, “Balinayı denize döndürme girişimi başarısızlıkla sonuçlandı ve stres seviyesinin artmasını önlemek için gerçekleştirilen müdahalenin akşam saatlerinde durdurulmasına karar verildi. Bu şartlarda, uzman grubu oy birliğiyle tek çözümün, hayvanın acısını sonlandırmak için ötanazi olduğu ve ayrıca taşıdığı hastalığın ileri analizini yapmak olduğu sonucuna varmıştır” denildi.

KURTARMA OPERASYONU DÜZENLENMİŞTİ

Dört metre boyundaki erkek katil balina, ilk olarak 16 Mayıs tarihinde Seine Nehri'nde görülmüştü. Tatlı su ortamında sürüsünden ayrılmış olmanın verdiği stresle gittikçe sağlığı bozulan balina için bir kurtarma planı yapılmış, uluslararası ve ulusal uzmanlardan oluşan bir grup oluşturulmuştu.

Uzmanlar, nehre hoparlörlü bir drone ile katil balina sürüsü sesi yayıp, balinayı deniz edoğru yönledirmeye çalışmışlardı. Ancak, kurtarma planı başarısız olmuş, balinanın seslere “dengesiz” ve “anlamsız” bir şekilde karşılık verdiği belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)