Selman Nacar imzalı 'İki Şafak Arasında'ya İtalya'dan En İyi Film ödülü

Selman Nacar'ın yönettiği, "İki Şafak Arasında", İtalya'nın önde gelen festivallerinden 39. Torino Film Festivali'nde En İyi Film ödülüne layık görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmen koltuğuna "Aidiyet", "Tuzdan Kaide" gibi filmlerde yapımcılık rolünü üstlenen Selman Nacar‘ın oturduğu "İki Şafak Arasında" filmi, 26 Kasım-4 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 39. Torino Film Festivali‘nde En İyi Film Ödülü‘ne layık görüldü.

Ana Yarışma kategorisinde 12 filmin yer aldığı 39. Torino Film Festivali jürisi "İki Şafak Arasında" için yaptığı değerlendirmede, filmin hikâyesini inandırıcı bulduğunu ve yeni bir yeteneği ortaya çıkaran nitelikte olduğunu belirterek, "Olağanüstü yazma ve yönetmenlik becerileriyle inandırıcı bir hikaye anlatmayı başaran, güldüren, duygulandıran ve şaşırtan bir film. Akıllıca, ağırbaşlılıkla yönetilen ve yeni bir büyük yeteneği ortaya çıkaran, olgun bir film" ifadelerini kullandı.

FESTİVAL YOLCULUĞU DEVAM EDİYOR

2019 yılının temmuz ve ağustos aylarında Uşak'ta dört haftada çekilen film, Kadir'in fabrikasında bir işçinin yaralanmasının ardından hayallerini, ailesini ve yaralanan işçinin eşini etkileyecek ahlaki çıkmazını konu alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda, daha önce "Bozkır" filmindeki performansı ile 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali‘nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü‘nü alan Mücahit Koçak; iki kez Altın Portakal En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanan Nezaket Erden; “Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı”, “Zenne” gibi filmlerde rol alan tiyatro, dizi ve film oyuncusu Ünal Silver gibi isimler yer alıyor. 

Daha önce 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 9. Boğaziçi Film Festivali ve 17. Free Zone Film Festivali‘nde ödül alan film, festival yolculuğuna 21. Eskişehir Film Festivali ve 10. Malatya Film Festivali’nde devam edecek. (AA)