'Şemsi Paşa Camii'ni çatlatan dolgu yeniden başladı'

İstanbul'un simge yapılarından, Mimar Sinan’ın 1580 yılında inşa ettiği Üsküdar sahilindeki Şemsi Ahmet Paşa Külliyesi'nde (Kuşkonmaz Camii) denize dolgu yapılma nedeniyle çatlaklar oluşması üzerine durdurulan proje iddiaya göre yeniden başladı. Hayır Üsküdar Meclisi ve Validebağ Savunması, mevcut tahribatı daha da artıracak, camiyi yüzlerce yıldır iç içe bulunduğu denizden koparacak projeye karşı çıkmak için eylem çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İstanbul Üsküdar’da Mimar Sinan’ın 1580 yılında inşa ettiği Şemsi Paşa Külliyesi (Kuşkonmaz Camii) önüne yapılan zemin çalışması ile yeniden gündemde. 2017 yılında önüne deniz dolgusu yapılmak üzere çakılan kazıklar nedeniyle cami duvarlarında çatlaklar oluşunca durdurulan çalışmalar iddiaya göre tekrar başladı. Bunun üzerine Üsküdarlılar da İstanbul’un 500 yıllık simgelerinden olan nadide yapıya sahip çıkmak için harekete geçti.

Hayır Üsküdar Meclisi ve Validebağ Savunması çağrı yaparak İstanbulluları projenin devam ettirilmesine karşı eyleme çağırdı. Hayır Üsküdar Meclisi ve Validebağ Savunması’nın sosyal medya hesaplarından şu paylaşımlar yapıldı: “Yarın 8 Ocak cuma saat 16:00'da #MimarSinan'dan miras kalmış Şemsi Paşa Camii önünde, onu korumak için toplanıyoruz. Hoyratlık, değer bilmezlik ne salgın ne koltuk değişimi tanıyormuş meğer. Birlikte olursak 2017'de nasıl durdurduysak yine başarabiliriz.” (HABER MERKEZİ)