Şenol Güneş: Olağanüstü koşullar sebebiyle 8 oyuncu kadrodan ayrıldı

Türkiye A Milli Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, ''Olağanüstü koşullar sebebiyle 8 oyuncu aramızdan ayrılıyor" dedi. Güneş, kadroya 3 yeni ismin dahil edildiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, Letonya maçı öncesi basın toplantısında soruları yanıtladı.

Şenol Güneş şunları söyledi: "Daha güçlü takımlarla oynadık. 3. takım Letonya ile sahamızda oynayacağız. Koşullar ne olursa olsun kazanmak istiyoruz. Rakibe yönelik tamamen farklı bir oyun tarzıyla maça çıkacağız. Sert bir takımla oynayacağız. Oyuncuların yeteneklerine ve karakterlerine güveniyorum. Keşke kolay olsa da farka giderek 3 puana ulaşsak. Bir maçtan değil oynadığımız her oyundan ders çıkaracağız.

'RAKİBİMİZ SERT OYNUYOR'

Rakibimiz, oynadığımız diğer takımlardan daha sert oynuyor. Oyuncuların zihinsel ve fiziksel dinlenmelerini ön plana almaya çalışıyoruz. Sonuna kadar 3 puanı kovalayan ve asla oyun disiplininden kopmayan bir takım olacağız. Hollanda ve Norveç'e karşı puan avantajımız var, kalan maçları kazanmamız da bize büyük avantaj sağlar."  

Olağanüstü koşullar sebebiyle 8 oyuncunun takım kadrosundan ayrıldığını belirten Güneş, "İlk kadroya davet ettiğimiz kadrodan şu anda 8 futbolcumuz yok. Alpaslan Öztürk, Bünyamin Balcı ve Enis Destan'ı Milli Takım kadrosuna aldık" diye konuştu. 

27 yaşında ilk kez A Milli Takıma seçilen stoper oyuncusu Alpaslan Öztürk, Süper Lig ekiplerinden Göztepe formasıyla bu sezon 15 maça çıktı ve 2 gol kaydetti.

Daha önce 3 kez Türkiye U21 forması giyen 20 yaşındaki sağ bek Bünyamin Balcı ise Süper Lig'de Antalya formasıyla istikrarlı bir sezon geçiriyor. 27 maça çıkan genç oyuncu 2 gol ve 1 asistle oynuyor.

TFF 1. Lig'de gösterdiği performansla dikkatleri üstüne çeken Altınordu'nun 18 yaşındaki genç forveti Enis Destan ise bu sezon 20 maçta 9 gol ve 2 asistle toplamda 11 gole doğrudan katkı sağlamayı başardı. (HABER MERKEZİ)