Şerafettin Elçi mezarı başında anıldı

2012'de hayatını kaybeden Kürt siyasetçi Şerafettin Elçi için ölümünün 8. yıldönümünde Şırnak Cizre'de anma töreni düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kürt siyasetçi Şerafettin Elçi, ölümünün 8’inci yıldönümünde Şırnak’ın Cizre İlçesi’ndeki kabri başında anıldı. Asri Mezarlıktaki törene Elçi Ailesi’nin yanı sıra HDP yöneticileri, Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi ile vatandaşlar katıldı. 

Elçi’nin kabrine kırmızı güllerin bırakıldığı törende konuşan Şırnak Barosu Başkanı Elçi, Şerafettin Elçi’nin sadece ailesinin değil Kürt halkının bir ferdi olduğunu belirterek şöyle devam etti: “En çok ihtiyaç duyduğumuz süreçte bizi bırakıp gitti. Hepimiz için ağır oldu gidişi. Şerafettin Elçi’nin ölümünün üzerinden yıllar geçtikçe onun eksikliğini daha iyi anlıyor ve özlüyoruz.”

‘YOLUMUZU AYDINLATTI’

HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş ise konuşmasında, Elçi’nin Kürt hakkının mücadelesi için verdiği bedelden dolayı “Özgürlük şehidi” olduğunu vurguladı. “Çocukluğundan beri mücadele ediyordu. Defalarca gözaltına alındı ve tutuklandı” diyen Özgüneş, şöyle devam etti: “Amacı Kürt ulusal birliğini sağlamaktı. Elçi’nin bu amacını yerine getirmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Mücadelesiyle yolumuzu aydınlattı. Biz de geride kalanlar olarak o yoldan yürüyeceğiz.” Şerafettin Elçi, 25 Aralık 2012’de Ankara’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. (Kaynak: MA)