Serdar Sertçelik’in ifadeleri ortaya çıktı: AK Partili kimse yok

Ayhan Bora Kaplan’ın sağ kolu konumundaki Serdar Sertçelik’in 137 sayfalık 3 ayrı ifadesinde de AK Partili hiçbir isminin yer almadığı anlaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Elektronik kelepçe takılı olmasına rağmen yurtdışına kaçan Serdar Sertçelik’in (38) yaptığı yayınlar ile paylaştığı ses kayıtları gündemi sarstı. Sertçelik, yaptığı yayınlarda, Ankara Emniyeti’nde görevli bazı üst düzey emniyet görevlilerinin kendisi üzerinden AK Parti’yi hedeflediklerini kaydetti. Sertçelik, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan ile yaptığı bir kısım ses kayıtlarını da yayınladı.

Anılan kayıtlarda, Demircan’ın, Türkiye’ye dönmesini istediği Sertçelikten, AK Partili bazı isimleri de dosyaya dâhil etmesini istediği anlaşılıyor.

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre; Sertçelik’in biri gizli tanık olarak alınan toplam 3 ayrı ifadesinde hiçbir AKP’li ismin yer almadığı anlaşıldı.

İLK İFADEDE M7 KOD ADIYLA KONUŞTU

Sertçelik’in ilk ifadesini 9 Ekim günü aldı. Anılan ifadede ‘M7’ olarak kodlanan Sertçelik, gizli tanık olarak ifade verdi. Anılan ifadede Sertçelik, Ayhan Bora Kaplan örgütünün, çöktüğü mekanlardan, tefecilik eylemlerine, işlenen iki ayrı cinayetten örgütün uyuşturucu ticaretine değin bir dizi bilgi verdi. Anılan ifadede hiçbir AKP’li isim yer almadı.

Sertçelik’in ikinci ifadesi ise 10 Ekim tarihli. Sertçelik’in, açık kimliği ile verdiği 78 sayfalık ifadeye Halktv.com.tr ulaştı. Anılan ifadede de, Sertçelik’e ağırlıklı olarak örgütün ele geçirdiği işyerlerine ilişkin sorular soruldu. Anılan ifadede 39 yaşındaki Sertçelik, 2008 yılında işlediği cinayet nedeni ile cezaevine girdiğini anlattı.

SON İFADESİ 40 SAYFADAN OLUŞUYOR

Serdar Sertçelik’in, yine kendi kimliği ile verdiği son ifade ise 14 Kasım 2023 tarihli. 40 sayfalık ifade, örgütün suçtan elde ettiği varlıkların aklanmasına ilişkin sorular soruldu. Örgütün ele geçirdiği bir dizi eğlence mekanı ile Ankara merkezli Elmacı Marketler de Sertçelik’in denetiminde bulunuyordu. Söz konusu ifadede AK Partili hiçbir ismin geçmediği anlaşıldı.

 

 

 

 

 

(HABER MERKEZİ)