Şerif açıkladı: Trump'a yönelik 3. suikast girişimini engelledik

Riverside County Şerifi Biancoeski, Donald Trump'a yönelik 3. bir suikast girişiminin engellendiğini duyurdu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de kasım ayında düzenlenecek başkanlık seçimi için eyalet eyalet gezmeye devam eden eski başkan Donald Trump'ın California'da düzenlediği miting öncesinde yeni bir suikast girişiminden kurtulduğu duyuruldu. 

İHA ve AA'nın aktardığına göre Riverside County Şerifi Chad Biancoeski, daha önce iki defa suikast girişimine maruz kalan ve ilkinde kulağından yaralanan Trump'a yönelik 3'üncü bir suikast girişiminin engellendiğini açıkladı. 

Bianco, Coachella Valley'de dün Trump'ın seçim mitinginin yapılacağı alana yarım kilometre mesafedeki polis denetleme noktasında durdurulan bir araçta yapılan aramada, miting için sahte giriş kartı, yasa dışı edinilmiş dolu bir av tüfeği, tabanca ve yüksek kapasiteli bir şarjör ele geçirdiklerini belirtti.

Bianco, Vem Miller adlı 49 yaşındaki şüphelinin, hükümet karşıtı sağcı bir örgütün üyesi olduğuna ve Trump'ı öldürmeyi planladığına inanıldıklarını ifade etti.

ŞÜPHELİ KEFALETLE SERBEST

Yerel basındaki haberlere göre gözaltına alınan Miller, daha sonra 5 bin dolar kefaletle, yasa dışı silah edinme suçlamasıyla yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yerel kaynaklar, Miller'in California Üniversitesi'nden master derecesi bulunduğunu ve 2022’de Nevada Senatosu’na aday olduğunu yazdı.

Pennsylvania'da 13 Temmuz'daki miting sırasında Matthew Crooks adlı saldırgan Trump'a AR-15 tipi uzun namlulu silahla suikast girişiminde bulunmuş, kurşun Trump'ın kulağını sıyırmıştı.

Ryan Wesley Routh adlı saldırgan da 15 Eylül'de Florida'da golf oynadığı sırada Cumhuriyetçi adaya suikasta teşebbüsten yakalanmıştı.

 

(İHA)